Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 20 października 2017, 16:23

Strefa czasowa UTC+2godz.




Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela, 13 listopada 2005, 21:54 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: poniedziałek, 4 listopada 2002, 00:50
Posty: 147
Witam. Mam zainstalowany firewall zciecha i zrobione przekierowanie z urzadzenia wewnatrz sieci tak aby muc nimi zarzadzac. Lecz niestety nie dziala. Mam urzadzenia w tej samej klasie co urzetkownicy sieci i sa adresy ip dopisane do pliku host. W konfiguracji forwarda daje aby przekierowac porty tcp i udp. Jako port zewnetrzyn daje np 90 i port docelowy 80. I co niestety nic. W przegladarce pisze http://adres ip zewnetrzy:90 i niestety nie dziala. MOze inna formula ? 0/0 both 0/0:90 192.168.1.220:80


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 13 listopada 2005, 22:10 
Offline
PGF

Rejestracja: niedziela, 14 lipca 2002, 14:33
Posty: 3234
Lokalizacja: Radziejów
Sprawdzac musisz z internetu.

_________________
Nie jestem NEKROMANTĄ, nie wróżę z flaków!
Alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach!
Przeczytaj nim zapytasz
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 13 listopada 2005, 22:29 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: poniedziałek, 4 listopada 2002, 00:50
Posty: 147
no wlasnie sprawdzam i niestety nie dziala


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 13 listopada 2005, 23:56 
Offline
PGF

Rejestracja: niedziela, 14 lipca 2002, 14:33
Posty: 3234
Lokalizacja: Radziejów
Zapewne w AP nie masz bramy wpisanej.

_________________
Nie jestem NEKROMANTĄ, nie wróżę z flaków!
Alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach!
Przeczytaj nim zapytasz
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 14 listopada 2005, 17:55 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 29 lipca 2002, 15:45
Posty: 1385
Lokalizacja: Polska
A sprawdź w logach czy nie ma cos o IP z którego się łączysz na port 90.
Włącz logowanie odrzucanych połączeń jeśli masz zablokowane.
A masz przepuszczony ten port w firewallu ?
Oczywiście z routera możesz wejść na AP'ka ( lynx http://192_IP_APKA_ ) ?

Jeśli masz DSL'a i wolne IP Zewnętrzne to możesz przekierować połaczenie na Zew.IP. Opisywałem to gdzieś dokładniej.

_________________
Określenie przy nicku to tylko dla 'jaj'; tytuł za ilość postów.
Ja ciągle się uważam za niewinne dziecię w sprawach linuksa; żaden guru czy inny moderator :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 14 listopada 2005, 21:40 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 14 maja 2005, 15:07
Posty: 3177
Lokalizacja: Busko-Zdrój
ja mam podobny problem z AP PLANET 4030A - za cholere nie mozna na niego wejsc! i nie jest to sprawa konfiguracji, wszystko ok po kilkanascie razy sprawdzane i testowane. Na inne dostaje sie bez problemu a na 4030A nie dam rady.

z lanu moge mimo iz ap jest w innej podsieci adresowej, a z netu nie!
przekierowania naewno sa ok bo przy innych urzadzeniach to dziala :)
taki urok sprzetu - a przynajmniej ja tak uznalem

zainstalowalem wiec sobie na innym kompie w lan program do zdalnej administracji i teraz z netu lacze sie z P166(win98) i dopiero z tego kompa moge grzebac na niedostepnych ap.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 15 listopada 2005, 09:32 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 13 stycznia 2005, 13:27
Posty: 209
Lokalizacja: podlaskie
a czy te waze apeki niemaja jakiejs filtracji wlaczonej? bo u mie czesto sie zdazaja sytuacje ze nie wpuszcza na apeka z ktorejs czesci sieci a nawet mam takie apeki ktore pozwalaja sie logowac dopiero jak sie polacze z nim przynajmniej raz radiowo a dopiero pozniej kablem, podobnie mam z apekami ktore oddzielaja ruch sieciowy lokalny, i wtedy jedna czesc sieci widzi wszystkie komputery a czesc tylko swoje. moze to kwestia takiej blokady.

_________________
kobieta z niczego potrafi zrobic: salatke, kapelusz i awanture


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 16 listopada 2005, 20:42 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 7 sierpnia 2004, 07:16
Posty: 194
podaj adres tego apeka 4030 to ci podam co masz wpisać,
a jaki ego firewalla uzywasz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 6 maja 2006, 13:10 
Witam wpisz w konsoli
iptables -A PREROUTING -t nat -p --dport 3030 -j DNAT --to 192.168.1.200:80

port przykladowy ip tez ustaw wlasne potem wchodzisz na przegladarke http://ipserwera:port i masz okno logowania na akceska


Na górę
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl