orion pisze:
Dziwny z ciebie człowiek skoro wszystko przyjmujesz na wiarę.
bądź pewien, że jak napiszesz dupa na płocie to nie polecę głaskac...
orion pisze:
Autorzy "OCS Inventory NG" też napisali, że ten pakiet nie działa z niczym innym niż Apache. Nie uwierzyłem, lekko pokombinowałem ... i działa z czymś innym. Gdybym im uwierzył nic bym nie osiągnął.
wiesz... ja jestem użytkownikiem. Kombinuję tylko wtedy gdy jestem zdesperowany i innych rozwiązań nie ma. W kwestii spamu nie grozi mi brak alternatyw.
orion pisze:
Ciekawe jak mają się do tego co zacytowałeś wypowiedzi ludzi na forach internetowych - użytkowników DSPAMa. Zresztą nie trzeba wcale aż tak daleko szukać

Przeczytaj post Maćka odnośnie zachowania pakietu na żywym systemie.
nie wiem jak się mają - zapytaj autorów dlaczego tego nie usunęli z FAQ jesli opinie użytkowników sa inne.
Maciek nigdzie nie pisze o przeprowadzonych testach porównawczych jak się zachowuje dspam karmiony tylko spamem lub papką spam+nie-spam... opisał jakąś jednostkową sytuację, która w żaden sposóh nie świadczy ze to co autorzy napisali w FAQ jest nieprawdą. I może Cię to zaskoczy, ale w kwestii działania programu dspam nadal mam większe zaufanie do autorów programu...
orion pisze:
Mis' pisze:
Ponieważ jednak jest to sytuacja stosunkowo rzadka, więc nie będziemy jej rozważać.
Równie rzadka jak uderzenie pioruna w instalację sieciową. Nie będziemy jej rozważać bo jest niewygodna dla ciebie, czy z innych powodów ?
hym... może zapomniałem dopisać? nie, jest tam wyraźnie:
Cytuj:
Na etapie budowy pakietu Spamassassin można go "nakarmić" spamem i dostarczyć użytkownikowi program już nauczony, Dspam aby osiągnał tę samą wydajnośc musi być "nakarmiony" zarówno spamem jak i nie-spamem. Spam dostajemy w zasadzie taki sam wszyscy więc to nie problem. Nie-spam, jednak, jest dla każdego z nas inny i dlatego proces uczenia się wydłuża. Powoduje to trudność z przygotowaniem pakietu Dspam działającego wydajnie OOTB.
czyli znaczy że albo nie doczytałeś, albo wyciąłeś to bo Tobie było niewygodnie...
Proponuje EOT - do niczego nie dojdziemy w tej dyskusji...