Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 5 kwietnia 2020, 20:49

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek, 17 kwietnia 2007, 21:57 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 24 lutego 2007, 19:49
Posty: 162
Lokalizacja: Lubuskie
Jaką regułę zastosować na serwerze, aby z zewnątrz nie było widać adresu IP w gg? Proszę o pomoc

_________________
* Orinoco ap600 + horizon mini, switch pentagram
* kilka Ovislinków WL-5450/60
* NND: nice, squid, dhcpd
* UPS f-my apc
* 14 ludków | 1024/256


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 17 kwietnia 2007, 22:06 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 8 marca 2004, 23:29
Posty: 1177
Lokalizacja: miasto Świętej Wieży
: [/] [] ()
iptables -I FORWARD -s ip osoby ktora ma byc nie widoczna -p tcp --dport 443 -j DROP
iptables -I FORWARD -s ip osoby ktora ma byc nie widoczna -p tcp --dport 8074 -j DROP


:lol: :P

_________________
Pozdrawiam

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 17 kwietnia 2007, 22:56 
Offline
PGF

Rejestracja: wtorek, 27 czerwca 2006, 14:09
Posty: 2112
Lokalizacja: Poznań
Jakby ktoś nie załapał, post Jacq to żart, a możliwości takiej raczej nie ma.

_________________
Jakub Cichocki

cogitech group | reklama, marketing, informatyka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 17 kwietnia 2007, 23:13 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 8 marca 2004, 23:29
Posty: 1177
Lokalizacja: miasto Świętej Wieży
dlaczego żart :P jak tak zrobisz to na pewno danej osoby numeru ip nikt nie zobaczy :P a że nie będzie ona miała gadu gadu, cóż nie jest to rozwiązanie doskonałe, nikt nie mówił ze mam mieć gg :P

takie zmiany ip to jakie proxy dla gg by trzeba ale chyba takowych nie ma, no przynajmniej ogólnie udostępnionych

_________________
Pozdrawiam

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 17 kwietnia 2007, 23:44 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
Hm.. ja osobiscie to znam jeden program, który pokazuje IP kontaktu, jeśli jest dostępny albo zajęty (choć też nie w każdym przypadku) - jest to Kadu. Czy są inne takie programy też, bo jakiś czas temu nie było.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 18 kwietnia 2007, 00:05 
Offline
PGF

Rejestracja: wtorek, 27 czerwca 2006, 14:09
Posty: 2112
Lokalizacja: Poznań
Maciek pisze:
Hm.. ja osobiscie to znam jeden program, który pokazuje IP kontaktu, jeśli jest dostępny albo zajęty (choć też nie w każdym przypadku) - jest to Kadu. Czy są inne takie programy też, bo jakiś czas temu nie było.

Chociażby konnekt albo power gadu-gadu ( nakładka na gg ). Tylko zastanawia mnie: po co ukrywać adres ip?!

_________________
Jakub Cichocki

cogitech group | reklama, marketing, informatyka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 18 kwietnia 2007, 00:12 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 14:08
Posty: 3984
Lokalizacja: Rzeszów
Macie przestarzale informacje ;) Oryginalny klient gg tez pokazuje od dluzszego czasu bez zadnych wtyczek.
Wracajac do tematu, to gg potrafi sie przecisnac przez squida, ale watpie czy to zmienia jego adres. Rozwiazaniem moze byc wylaczenie polaczen bezposrednich, lub zastosowanie serwera socks. W obydwoch przypadkach potrzebne jest przekonfigurowanie klienta gg.

_________________
FAQ dla NND: http://nnd-linux.pl/faq.php
Doswiadczenie, to cos, co zdobywasz tuz po chwili w ktorej go potrzebowales.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 18 kwietnia 2007, 00:21 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 24 lutego 2007, 19:49
Posty: 162
Lokalizacja: Lubuskie
czy więc wyłączenie poł. bezpośr. ukryje IP widziane z zewnątrz?

_________________
* Orinoco ap600 + horizon mini, switch pentagram
* kilka Ovislinków WL-5450/60
* NND: nice, squid, dhcpd
* UPS f-my apc
* 14 ludków | 1024/256


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 18 kwietnia 2007, 00:35 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 27 stycznia 2003, 23:39
Posty: 3065
Lokalizacja: Kraków/Częstochowa
prawdopodobnie tak, bo wtedy wiadomości idą przez serwer GG

_________________
Ten post Ci pomógł? Zaznacz go jako pomocny .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 18 kwietnia 2007, 16:06 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: wtorek, 18 kwietnia 2006, 10:58
Posty: 266
Lokalizacja: Rzeszów
masz tlen i jesteś bogiem! tam sobie można zmieniać ip jakie kto chce !


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 18 kwietnia 2007, 16:29 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
Faktycznie, wyłączenie połączeń bezpośrednich powoduje, że na zewnątrz inny klient nie widzi IP.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 18 kwietnia 2007, 19:58 
Offline

Rejestracja: środa, 16 kwietnia 2003, 22:09
Posty: 30
Kiedyś jak się wpisało w Proxy IP jakiekolwiek i jakikolwiek port to po drugiej stronie na inwigilatorze było widoczne to fałszywe IP, nie wiem jak jest teraz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 18 kwietnia 2007, 21:00 
Offline
PGF

Rejestracja: wtorek, 27 czerwca 2006, 14:09
Posty: 2112
Lokalizacja: Poznań
Mnie nadal zżera ciekawość po co chcesz to robić, i mam nadzieję, że się doczekam odpowiedzi...

_________________
Jakub Cichocki

cogitech group | reklama, marketing, informatyka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 26 kwietnia 2007, 08:23 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
pawem1 masz racje nadal tak jest :)
Gadu-Gadu>>Ustawienia>>Połączenie>>Proxy(Własne ustawienia proxy)>>Ustaw>>Adres IP: 66.66.66.66 Port: 66>>OK>>OK>>Restart gg i juz ktos widzi glupi ip (najlepiej ustawic tu ip rozmowcy wtdy jest troche w szoku jak mu mowisz ze wlamales sie do jego komputera i kontrolujesz go i ze wykasujesz mu wszystkie panienki z dysku :P

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl