Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 5 kwietnia 2020, 22:12

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek, 27 kwietnia 2007, 10:03 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 19 czerwca 2005, 17:55
Posty: 167
Witam,,, tak jak w temacie,,, ale opisze dokladnie o co chodzi,, bo nie bardzo wiem jak temu zaradzic,,,,
Otóż sasiadl zmienil kompa,,,, zmiana sieciowki of course,,, zmienione dhcp, mac w ehters,, czyli powinno wystarczyc jesli chodzi o server,,, ale,,, strasznie muli u niego net,,, ping albo idzie albo nie,,,,

Pinguje np wp.pl ping idzie,,, proboje stronke w przegladearce odpalic i juz jest problem,,, zastanawia sie jakies 30 sek po czym zaczyna sie wczytywac,,,

Czesto wogole nawet pingi nie chca wyjsc,,,, ale nie jest to raczej problem z serverrem,,, bo gdy odpalilem na swoim kompie www, to tez byly problemy z wejsciem,,, dlugie laczenie,,,, a pozniej sciaganie blyskawiczne jak juz polaczylo,,,,

Wydaje mi sie ze zrobilo sie tak po wgraniu SP2,,,, ale nie pamietam dokladnie,,, bo doslownie 2 stronki przed wgraniem SP2 otworzylem,,, wydaje mi sie ze migiem wchodzilo,,, wiec czepilem sie SP,,, wylaczylem firewalla i wogole,,, co tylko mozliwe zeby sie nie mieszal do neta,,,, jednak nie pomoglo,,,, wie ktos moze co jeszcze da sie zrobic ?
Pierwszy raz sie spotykam z takim czyms zeby komp ze swojej winy tak gubil pakiety,,, i tak sie zastanawial przy polaczeniu,,, albo by odrazu wywalilo ze nie moze wyswietlic str albo by powoli wchodzilo, a tutaj przez 30 sek zero postepu i dopiero rusza,,,, tez czesto opornie :/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 27 kwietnia 2007, 10:12 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 19 sierpnia 2004, 15:18
Posty: 1273
Lokalizacja: Tychy
Sp2 ogranicza coprawda ilość połączeń ale raczej bym stawiał na karte sieciową. Rozumiem ze na kompie czysty system i zero wirusów.Podepnij jeszcze innego kompa w jego domu moze to switch .

_________________
Pomogłem ? wypij moje zdrowie
Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 27 kwietnia 2007, 10:14 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 19 czerwca 2005, 17:55
Posty: 167
Na poprzednim kompie all bylo wporzadku,,,komp nowka,,, dziwne zeby cos nie tak bylo z sieciowka,,, ale tak jak mowie,,, wydaje mi sie ze bez SP bylo git,,, mozliwe zeby tak mieszal wziac skoro firewall wylaczony ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 27 kwietnia 2007, 10:29 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 19 sierpnia 2004, 15:18
Posty: 1273
Lokalizacja: Tychy
jest program do sp2 zmieniasz ilość połączeń itd XP-AntiSpy
http://www.xp-antispy.org/

_________________
Pomogłem ? wypij moje zdrowie
Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 27 kwietnia 2007, 19:58 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1203
Lokalizacja: Bieruń
a wgraliscie sterowniki?? niby XP ma swoje ale nie zawsze dobre! czasem trzeba wrzucic sterowniki na sile :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 27 kwietnia 2007, 22:10 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 19 czerwca 2005, 17:55
Posty: 167
ta sieciowka bez wgrania sterow nie dziala,,,, :/ braciszek mi podpowiedzial ze sieciowka moze byc 1 GB a switche mam 100 MB,,, nie wiem jeszcze nie bylem u niego sprawdzic,,,, moze to byc tego wina ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 27 kwietnia 2007, 22:13 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1203
Lokalizacja: Bieruń
raczej nie, jak jest 1GB to w dol tez powinna sie ustawic! jedynie tak jak myslisz moze to byc wina sterownikow


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 5 maja 2007, 14:13 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 19 czerwca 2005, 17:55
Posty: 167
ehh,,, zaczynam sie przekonywac do linuxa,,, na win u mnie przy probie drukowania laserowka resetuje mi sie komputer ;) na debianie jest wszystko OK,,,
sprobowalem i u niego Ubuntu Live CD,,, i mniam :D necik smiga swierzo po wlaczeniu systemu :P

Jestem prawie calkowicie pewien ze to wina SP2,,, ale musze go wgrac bo wymaga tego dzwiek HD


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl