Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 4 kwietnia 2020, 01:52

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek, 4 czerwca 2007, 23:51 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
Poszukuje drivery do plyty glownej:
ASUS k8v-mx/s

Gdyby ktos mial i mogl mi gdzies wystawic, ewentualnie moge dac wejsc na ftpa i by mi podarowal te parenascie MB bylbym bardzo wdzieczny, bo juz mi sie googole skonczylo ;/

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 5 czerwca 2007, 11:42 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
pod jaki system chcesz drivery ?

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 5 czerwca 2007, 11:42 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
windows xp

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 5 czerwca 2007, 12:19 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
juz sie sle na serwer zaraz podam Ci link
edit:
http://82.160.17.166/

link bedzie dzialal do wieczora pozniej zmieniam serwer na nowy :D

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 5 czerwca 2007, 12:38 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
mam nadzieje ze do k8v-mx/s a nie k8v-mx :)
ciagne ;)

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 5 czerwca 2007, 12:45 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
tez mam nadzieje bo mam kilka roznych plyt glownych a zostala mi tylko jedna cd i nie mam pewnosci od ktorej to :)

edit:
i jak ? wiadomo juz czy dzialaja ?:D

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 5 czerwca 2007, 20:21 
Offline
PGF

Rejestracja: wtorek, 27 czerwca 2006, 14:09
Posty: 2112
Lokalizacja: Poznań
Niepoważne że ASUS nie udostępnia na stronie sterowników. Dzisiaj rozmawiałem z przedstawicielem ASUSa i coraz bardziej przestaję lubić tą firmę.

_________________
Jakub Cichocki

cogitech group | reklama, marketing, informatyka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 6 czerwca 2007, 18:51 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
Nie udostepnia poniewaz jest to plyta robiona dla siemensa.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 7 czerwca 2007, 01:10 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
moje nie dzialaly sterowniki ?

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 7 czerwca 2007, 09:09 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
nie wiem czy plyta glowna nie jest walnieta

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 7 czerwca 2007, 11:11 
Offline

Rejestracja: środa, 28 marca 2007, 10:36
Posty: 93
Lokalizacja: Białystok
JakubC pisze:
Niepoważne że ASUS nie udostępnia na stronie sterowników. Dzisiaj rozmawiałem z przedstawicielem ASUSa i coraz bardziej przestaję lubić tą firmę.

Coraz więcej firm zaczyna stosować taką praktykę, a co do ASUSA to zacytuję fragment mojej rozmowy z kumplem z mojej poprzedniej roboty (informatyk sprzętowiec z 9-letnim doświadczeniem zawodowym pracujący w firmie, która przewala tony sprzętu):
: [/] [] ()
Ja: Mam złożyć dla gościa kompa na firmowy serwer. Znalazłem znalazłem płytę Asusa o niezłych możliwościach...
On: ASUSA ?! Chyba na głowę upadłeś. Przecież Asusy pie...lą się jak fretki. Już lepszy jest Asrock
Ja: (zdziwiony) Przecież Asrock nie ma żadnych bajerów ?!
On: No właśnie te bajery przeważnie się sypią. Minęły czasy kiedy Asus robił solidne płyty


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 7 czerwca 2007, 11:24 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
ja mam i nie narzekam ;P dziala ;)
ale jako jedyna firma daje lepsze kondziolki na plycie.
Na swojej mam porzadne a na tej co kupilem przez alledrogo sa troszke gorsze ale i tak klasa wyzej niz te co wszyscy pakuja.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 7 czerwca 2007, 13:21 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
ja teraz kupuje tylko ASROCKi i dobrze na tym wychodze, w firmie juz polowa komputerow ma wymienione plytki na takie, wczesniej byly ASUSy i sie sypaly, a tu problem z ramem, a tu ide siada a tu jeszcze cos a ASROCK podlaczysz i dziala wlasciwie na wszystkim :)
kiedys ASROCKi byly kiepskie pamietam te czasy ale teraz maja wszystko czego potrzeba a co do bajerow to nie wiem czy ASROCKi ich nie maja moze te za okolo 100 zl nie ale takie za 200 juz tak :P

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 7 czerwca 2007, 20:40 
Offline
PGF

Rejestracja: wtorek, 27 czerwca 2006, 14:09
Posty: 2112
Lokalizacja: Poznań
Mam asrocki w paru miejscach, jednak nie darzę ich ani sympatią. Płyta asrocka w jednym z serwerów jest bardzo wybredna na sprzęt, nie chodzą na niej niektóre dyski, sieciówki. Na jednej stacji płyta asrocka padła całkowicie. W tej chwili stawiam na takie marki jak Gigabyte, DFI, Abit i dobrze na tym wychodzę.

_________________
Jakub Cichocki

cogitech group | reklama, marketing, informatyka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 7 czerwca 2007, 22:32 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
3 na 3 abity jakie kupilem padly wiec ich nie lubie, gigabyte jest bardzo okej ale cenowo troszke zbyt droga w stosunku do asrockow. Nie wiem jaki model masz tak wybredny bo narazie nie spotkalem sie z ASROCKiem na ktorym by cos nie chodzilo. w kompie domowym mam Gigabyte taka jak w opisie i to jest wyjatkowo stabilna plyta ciesze sie ze ja kupilem, w 2 kompie mam MSI plytke pod PIV 2.66 GHz juz chodzi ze 4 lata i nawet raz mnie nie zawiodla, w 3 komputerze mam ASROCKa pod Athlona i ta rowniez chodzi swietnie nawet szybciej niz moj Gigabyte chodz reszta sprzetu i oprogramowania identyczna.
na ABIT mam 2 starsze komputery i z nimi tez nie mam problemow ale te plytki sa juz z przed kilku lat kiedy to ABIT mial dobre plyty.

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Ostatnio zmieniony czwartek, 7 czerwca 2007, 22:36 przez TheL, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 7 czerwca 2007, 22:35 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
ja powiem tak
wszytsko jest zle i wszytsko jest dobre :)
jak chodzi to sie chwali
jak nie chodzi to sie ku.... :D

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 7 czerwca 2007, 22:37 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
w sumie czerwo masz racje, czasami trafi sie na jakas sztuje dobrej plytki ktora akurat sie chrzani niemilosiernie mimo to ze taki sam model obok bedzie dzialal wysmienicie.

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 7 czerwca 2007, 23:22 
Offline
PGF

Rejestracja: wtorek, 27 czerwca 2006, 14:09
Posty: 2112
Lokalizacja: Poznań
Nie słyszałem jeszcze o słabym modelu DFI ;) Ale swoje kosztuje..

_________________
Jakub Cichocki

cogitech group | reklama, marketing, informatyka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 00:20 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 14:08
Posty: 3984
Lokalizacja: Rzeszów
Intel, intel i jeszcze raz intel.

_________________
FAQ dla NND: http://nnd-linux.pl/faq.php
Doswiadczenie, to cos, co zdobywasz tuz po chwili w ktorej go potrzebowales.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 00:30 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Panie bron przed Intelem, nigdy ale to juz nigdy nie weme do reki plyt glownych tej firmy.

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl