Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 5 kwietnia 2020, 21:44

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 00:35 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 14:08
Posty: 3984
Lokalizacja: Rzeszów
Hmm ponad 60 routerow w sieci z czego polowa na i intelach. Problemow nie zauwazylem wlasnie z intelami, abitami i asusami. Asrocki nadaja sie tylko do odsylania do ubezpieczalni. Fakt, ze dawno ich nie kupowalem, ale na starych modelach sie przejechalem i nie mam zamiaru zrobic tego drugi raz. napisz mi czy na tych cudnych asrockach mozna np. przypisac inne IRQ do kazdego portu PCI?
Na router intel to klasa sama w sobie.

_________________
FAQ dla NND: http://nnd-linux.pl/faq.php
Doswiadczenie, to cos, co zdobywasz tuz po chwili w ktorej go potrzebowales.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 00:40 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
w cudach asrockach mozna wszystko co mozna w plytach innych producentow. Kiedys faktycznie asrocki byly tragiczne i tez nie chcialem ich nawet widziec bałwan jestem kilka osob nie chcialo baaaardzo tanich komputerow i musialem uzyc wlasnie plyt tego producenta wtedy okazalo sie ze sa to plyty naprawde dobre. ALe powiem Ci ze jest tak jak rozmawialismy wczesniej moze byc i tak ze trafisz akurat na sztuke ktora sie bedzie chrzanic jak tylko sie da, ja jzu tak raz trafilem, wyjalem plyte z pudelka wlozylem do kompa dzialal 2 godziny i zaczal sie restartowac okazalo sie ze chipset na plycie sie strasznie grzal i poszla do wymiany, dostalem oczywiscie nowa i wszystko juz bylo okej ale mialem podobne historie rowniez z innymi producentami wiec to nie jest regula.

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 00:47 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 14:08
Posty: 3984
Lokalizacja: Rzeszów
Kolejny raz konkretne pytanie i malo konkretna odpowiedz.

_________________
FAQ dla NND: http://nnd-linux.pl/faq.php
Doswiadczenie, to cos, co zdobywasz tuz po chwili w ktorej go potrzebowales.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 00:55 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
okej, odpowiedz: w tych co mam dostep w tej chwili nie mozna ale mam dostep do 2 najtanszych modeli.

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 00:56 
Offline
PGF

Rejestracja: wtorek, 27 czerwca 2006, 14:09
Posty: 2112
Lokalizacja: Poznań
Intel jest klasą samą dla siebie. Nie znam lepszego sprzętu na serwery, jednak koszty są takich płyt są spore. Mam dwie płyty intela i są nie do zdarcia, bardzo wydajne i stabilne. To samo z sieciówkami, które jednak swoje kosztują ;)

_________________
Jakub Cichocki

cogitech group | reklama, marketing, informatyka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 01:00 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 14:08
Posty: 3984
Lokalizacja: Rzeszów
Z cenami plyt nie jest tak strasznie. Lepiej dolozyc te 50 zl i miec zadowolonych klientow i spokojny sen.
TheL, jak jakas znajdziesz to daj znac :P

_________________
FAQ dla NND: http://nnd-linux.pl/faq.php
Doswiadczenie, to cos, co zdobywasz tuz po chwili w ktorej go potrzebowales.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 01:02 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
jak bede w pracy to zobaczy na tamtych czy to jest i napisze jesli bedzie :D

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 01:11 
Offline
PGF

Rejestracja: wtorek, 27 czerwca 2006, 14:09
Posty: 2112
Lokalizacja: Poznań
tasiorek pisze:
Z cenami plyt nie jest tak strasznie. Lepiej dolozyc te 50 zl i miec zadowolonych klientow i spokojny sen.

Zależy jeszcze za kogo pieniądze się kupuje :D Wierz mi że Asrock a Intel to nie różnica 50 zł...

_________________
Jakub Cichocki

cogitech group | reklama, marketing, informatyka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 01:18 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 14:08
Posty: 3984
Lokalizacja: Rzeszów
Nie wazne czy kupuowalem za swoja, czy za firmowa. Nawet niech to bedzie 200 zl. W sieci na zalozmy 50 osob jednorazowo 200 zl to nie jest jakis straszny wydatek i szybko sie zwraca. Zadowolony klient ciagnie za soba kolejnych, a admin/serwisant nie marnuje czasu na uzeranie sie ze sprzetem.
Porzadna plyta i zasilacz to podstawa.

_________________
FAQ dla NND: http://nnd-linux.pl/faq.php
Doswiadczenie, to cos, co zdobywasz tuz po chwili w ktorej go potrzebowales.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 01:20 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
a co jesli ktos chce plyte z procesorem i pamiecia za 260 zl ? :D

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 01:23 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 14:08
Posty: 3984
Lokalizacja: Rzeszów
A co jesli ktos chce maszyne serwerowa z dyskami scsi (powiedzmy 300gb) w raidzie sprzetowym 1+0 dual xenonami, pamieciami ECC i innymi bajerami za 500 zl?

_________________
FAQ dla NND: http://nnd-linux.pl/faq.php
Doswiadczenie, to cos, co zdobywasz tuz po chwili w ktorej go potrzebowales.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 01:29 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
wymagania sa czesto nie wspolmierne do planowanych kosztow :)

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 08:15 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 14:08
Posty: 3984
Lokalizacja: Rzeszów
TheL pisze:
a co jesli ktos chce plyte z procesorem i pamiecia za 260 zl ? :D

TheL pisze:
wymagania sa czesto nie wspolmierne do planowanych kosztow

To po co pytasz?

_________________
FAQ dla NND: http://nnd-linux.pl/faq.php
Doswiadczenie, to cos, co zdobywasz tuz po chwili w ktorej go potrzebowales.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 10:16 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
bo za 260 zl da sie kupic asrocka, semptrona i ram :D

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 10:18 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 19 czerwca 2005, 17:55
Posty: 167
no tak, tylko pozniej wiecej problemu, i ewentualna wymiana wiaze sie z wymiana wszystkich rzeczy ktore wymieniles,,, :/ rozbudowanie tego jest ciezkie,,, nawet z dorzuceniem ramu sa problemy :/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 10:19 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
jak juz pisalem nie mialem nigdy problemu z ramem na asrockach

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 11:44 
Offline
PGF

Rejestracja: wtorek, 27 czerwca 2006, 14:09
Posty: 2112
Lokalizacja: Poznań
Robi się OT. Panowie...
TheL: To że coś jest dobre JAK NA TĄ CENĘ, nie znaczy że jest dobre. Na serwery potrzeba stabilnych rozwiązań, a wierz mi, że asrock taki nie jest (testowane na ludziach i zwierzętach).

tasior: Dużo łatwiej dysponować nie swoją kasą ;) Gdy odchodzi nam ona od wypłaty, szukamy tańszych rozwiązań.

_________________
Jakub Cichocki

cogitech group | reklama, marketing, informatyka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 14:34 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 14:08
Posty: 3984
Lokalizacja: Rzeszów
Juz Ci napisalem, ze tansze w danym momencie nie okazuja sie wcale tanszymi na dluzsza mete.

_________________
FAQ dla NND: http://nnd-linux.pl/faq.php
Doswiadczenie, to cos, co zdobywasz tuz po chwili w ktorej go potrzebowales.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl