Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 5 kwietnia 2020, 21:12

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 00:47 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
http://proline.pl/index.php?n=polsce-za ... grupa=news
a niech brakuje i 100 tysiecy :D dla nas to jeszcze lepiej, jak tak dalej pojdzie to bedziemy zarabiac za rok 3-4 razy tyle co teraz :D

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 01:15 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 14 maja 2005, 15:07
Posty: 3177
Lokalizacja: Busko-Zdrój
jak wyjedziemy do UK :)

_________________
Pomógł? wypij jego zdrowie.
http://nnd-linux.pl/faq.php
http://wiki.nnd.freesco.pl/index.php/FAQ


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 01:16 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
ja sie tam nigdzie nie wybieram, szukam sobie tylko powoli lepszej pracy tu :D

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 01:39 
Offline
PGF

Rejestracja: wtorek, 27 czerwca 2006, 14:09
Posty: 2112
Lokalizacja: Poznań
Ja mam przed sobą jeszcze spory kawałek szkoły, więc nie myślę o pracy tak jak większość z Was. Przykre zaś jest, że tak wielu mądrych polaków wyjeżdża na przysłowiowy zmywak za granicę. Co z tego, że będę miał pracę za dużą kasę, skoro jakiś baran będzie moim szefem?

"[...] Boże wybacz, zamiast słuchać tych zwierząt, wolę polecieć na zmywak [...]" dewizą młodych Polaków.

_________________
Jakub Cichocki

cogitech group | reklama, marketing, informatyka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 08:18 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 14 maja 2005, 15:07
Posty: 3177
Lokalizacja: Busko-Zdrój
zmienisz zdanie jak bedziesz mial dzieci i zone na utrzymaniu.

_________________
Pomógł? wypij jego zdrowie.
http://nnd-linux.pl/faq.php
http://wiki.nnd.freesco.pl/index.php/FAQ


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 09:47 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 19 czerwca 2005, 17:55
Posty: 167
a 800 zł nie wystarczy Ci nawet na opłaty,,, a co do szefa barana :) w PL chyba łatwiej sie z tym spotkac ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 10:15 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
w Polsce juz teraz jak informatyk chce prace i troche poszuka to znajdzie za rozsadna kase a nie za 800 zl

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 10:16 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 19 czerwca 2005, 17:55
Posty: 167
w Polsce moze i tak,,, tylko zalezy gdzie,,,, ja niestety mieszkam w Lubelskim,,, jedyne wyjscie to udac sie na zachod, badz polnoc,,,,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 10:18 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
nie wiem jak to jest w innych rejonach Polski ale w okolicach Warszawy to ciezko znalezc prace za mniej niz 1500 zl do reki

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 10:20 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 19 czerwca 2005, 17:55
Posty: 167
nom wlasnie, w mojej okolicy za 800 zł ze świecą szukac ;P ale w sumie,,, hmm,, potrzebuja teraz pracownikow bo jak powyzej ktos wspomnial, spora czesc ludu za granica :D ale i tak cos dobrego, i przyzwoicie platnego to nie tutaj :D sama prawda w tym ze Lubelszczyzna najbiedniejszym rejonem PL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 10:39 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1203
Lokalizacja: Bieruń
Thel napisal:
Cytuj:
nie wiem jak to jest w innych rejonach Polski ale w okolicach Warszawy to ciezko znalezc prace za mniej niz 1500 zl do reki

ale w okolicach warszawy piwo kosztuje 4-5 zlociszy, a i chleb pewnie tyle samo,o oplatach mieszkaniowych nie wspomne, wiec co to jest 1500zeta??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 13:01 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 8 marca 2004, 23:29
Posty: 1177
Lokalizacja: miasto Świętej Wieży
Dokładnie, w Warszawie 1500 zł to są śmieszne pieniądze.

Dla przykładu metr kwadratowy mieszkania 20 km od centrum kosztuje 6000 tyś zł. Powodzenia w zbieraniu za 1500 zł miesięcznie pensji :P

_________________
Pozdrawiam

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 13:03 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
no to wlasnie napisalem ze za mniej niz 1500 ciezko cos znalezc :)

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 19:14 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: czwartek, 19 sierpnia 2004, 15:18
Posty: 1273
Lokalizacja: Tychy
pape pisze:
w Polsce moze i tak,,, tylko zalezy gdzie,,,, ja niestety mieszkam w Lubelskim,,, jedyne wyjscie to udac sie na zachod, badz polnoc,,,,

eee tam znam takich co u ludzi z lubelskiego po 4.000 miesiecznie zarabiają

_________________
Pomogłem ? wypij moje zdrowie
Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 8 czerwca 2007, 21:29 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 8 marca 2004, 23:29
Posty: 1177
Lokalizacja: miasto Świętej Wieży
hx pisze:
pape pisze:
w Polsce moze i tak,,, tylko zalezy gdzie,,,, ja niestety mieszkam w Lubelskim,,, jedyne wyjscie to udac sie na zachod, badz polnoc,,,,

eee tam znam takich co u ludzi z lubelskiego po 4.000 miesiecznie zarabiają


tylko musisz brać 150 kilo na klatę i umieć ściągać haracze ;)

A tak na serio to wszędzie są tacy ludzie, tylko niestety jest ich nie wielu.

_________________
Pozdrawiam

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 9 czerwca 2007, 02:28 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
tzreba po prostu dpbrze trafic, moj znajomy ostatnio ponownie szukal pracy w sumie az 2 dni i majac jedynie pojecie choc niewielkie o windows xp znalazl prace jako: "Administrator bezpieczenstwa systemow zlozonych" i 5k do reki (umowa od razu na czas nieokreslony)
sam tez niedlugo chce zmienic prace na lepiej platna i z wiekszymi mozliwosciami rozwoju.

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 9 czerwca 2007, 13:14 
Offline

Rejestracja: środa, 28 marca 2007, 10:36
Posty: 93
Lokalizacja: Białystok
TheL pisze:
nie wiem jak to jest w innych rejonach Polski ale w okolicach Warszawy to ciezko znalezc prace za mniej niz 1500 zl do reki

Niestety nie wszędzie tak jest. W podlaskim spokojnie firmy zatrudniają od 1000 zł brutto a informatyk-administrator dostaje 1300 zł brutto (przypadek znany mi osobiście). Ja sam zarabiam mniej niż 1500 zł na rękę...dużo mniej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 9 czerwca 2007, 21:31 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
to moze jak firmy zobacza ze nie ma kogo zatrudnic na nasze miejsce i jest walka o pracownika to dadza nam wiecej, ja zarabiam ponad 1500 na reke ale uwazam ze za to co robie to jest i tak za malo, dlatego szukam czegos lepszego.

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 9 czerwca 2007, 21:47 
Offline

Rejestracja: środa, 28 marca 2007, 10:36
Posty: 93
Lokalizacja: Białystok
Jak mówi mój szef: "Każdego, dowolnie wykwalifikowanego pracownika jest w stanie zastąpić skończona liczba studentów". Ja też uważam że dostaje za mało, szczególnie, że robię sporo rzeczy wychodzacych poza zakres obowiązków informatyka. Do tego, że żałują kasy na pracownika to się zdążyłem już przyzwyczaić, ale oni żałują nawet 200 zł na nowy dysk twardy wymuszając na mnie "naprawę" poprzez pomaskowanie badsektorów w ukrytych minipartycjach. To jest dopiero farsa...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 9 czerwca 2007, 22:46 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
orion pisze:
Jak mówi mój szef: "Każdego, dowolnie wykwalifikowanego pracownika jest w stanie zastąpić skończona liczba studentów"

to pwoiedz mu ze niech sobie zatruni tych studentow i jak straci dane firmy z kilku lat to dopiero sie z letargu obudzi. Ja choc nie mam skonczonych studiow (od tego roku wreszcie sie wybieram a powinienem 7 lat temu sie wybrac) pisalem wiele razy prace zaliczeniowe dla studentow informatyki bo ci geniusze czesto nie maja pojecia po co sie na takim kierunku znalezli.
Jakby mi szef powiedzial zebym markowal bady na dyskach to bym mu dal do podpisania dokument ktory na niego zwala odpowiedzialnosc za szkody wynikle z takiego uzywania sprzetu. U mnie nawet jak dysk zaczyna glosno pracowac wymieniam go bo mowie ze sie zepsul bo nie chce miec problemow, dane sa zbyt wazne a ja dostalem polecenie aby zrobic wszystko aby dane byly bezpieczne i mozna bylo pracowac bez przerw.
denerwuje mnie podejscie wielu pracodawcow ze sobie zatrudnia kogos innego i bedzie robil im on to samo albo i wiecej od obecnego pracownika.
Przyklad:
Moj pewien kolega:
Pacowal sobie w sporej firmie jako informatyk bardzo rozbudowal infrastrukture informatyczna firmy, skomplikowal to technicznie ale uproscil prace calej firmie. Wlasciwie tylko on wiedzial co sie w tej firmie dzieje z informatyka. Po pewnym czasie zrobil wszystko tak ze dzialalo wszystko calkowicie bez jego ingerencji i nic juz nie musial robic.
Jego pracodawca powiedzial mu ze juz wszystko jest tak jak chcial zeby bylo w firmie zrobione i zamiast dac mu premie zwolnil go.
Po okolo 3 tygodniach system bez jakiejkolwiek kontroli zaczal sie sypac, przez to jak sie pozniej okazalo ze padl ups, systemy plikow sie rozwalily i jakies tam rzeczy nie znam dokladnie szczegulow.
Ten jego pracodawca zatrudnil zwojego znajomego ktory byl po studiach mial niby duze doswiadczesnie itd. No i ten madry czlowieczek zepsul to tak ze firma nie mogla pracowac wtedy ten pracodawca zadzwonil do mojego kolegi a kolega wyzwal go od Ch... oczywiscie pracodawca rzucil sluchawka i nastepnego dnia sprowadzil firme ktora miala to naprawic i jak sie juz domyslacie firma dala du.. i nadal nic nie dzialalo. Po tygodniu pracodawca zadzwonil znowu do mojego kolegi i PROSIL go zeby wrocil do pracy i da mu takie warunki jakie tylko bedzie chcial z gwarancja pracy jak dlugo bedzie chcial. Kolega mu krzyknal 10 tysiecy netto za miesiac ze jesli nie to zaczyna prace w innej firmie. I.. pracodawca musial mu tyle dac, Kolega naprawil to jak mowil w okolo 2 godziny i firma mogla znowu pracowac. Zaznacze jeszcze ze wczesniej przed zwolnieniem zarabial 2500 na reke.
Pracodawca bałwan jestem sie nie przejedzie na niby specjalistach nie doceni pracownika i uwaza ze kazdy jest zastapiony i to w bardzo szybkim czasie. Oczywiscie zgodze sie ze kazdy jest zastapiony ale prze osobe kompetentna ktora dodatkowo bedzie musiala posiedziec nad systemami zbudowanymi przez innych aby sie z nimi zapoznac.
Ja pamietam poczatek mojej pracy w niedziele zadzwonili do mnie ze mam w poniedzialek przyjsc do pracy (choc mialem nie byc zatrudniony) posadzili mnie przed jakimis zlomami z Gentoo i textem - skonfiguruj to wszystko zeby dzialalo (firma akurat sie przeprowadzila do innej lokalicaji)
Hasel nie mialem zadnych, danych zadnych, Gentoo widzialem pierwszy raz w zyciu, Kilka godzin i zadzialalo (fakt jako kolejny roter wtedy tymczasopo postawilem NND :) )
sorry za taka dlugo wypowiedz :D

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl