Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 24 października 2017, 02:22

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek, 20 września 2011, 14:37 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Jakiś czas temu kupiłem nawigację Manta GPS440MS z aplikacją MapaMap. Była mi potrzebna i była bardzo tania, więc ok. Jednak teraz zepsuł się Windows, a konkretnie coś stało się z czcionką Tahoma z systemu i została automagicznie zastąpiona czcionką o wyglądzie wyświetlacza ze starego zegarka LCD. Szperałem na stronach poświęconych nawigacjom, ale tam nic sensownego nie znalazłem. Albowiem oczywiście próbowałem za pomocą dogranych narzędzi podmienić, usunąć plik z uszkodzoną czcionką, ale sie nie da. System nie pozwala nic z tym plikiem zrobić. W trybie biernego podłączenia przez USB do innego komputera nośnik z WinCE nie jest w ogóle dostępny.
Ponieważ tu bywają rozmaici spece, więc może ktoś poradzi mi, co można zrobić. Oczywiście nawigacji da się używać, ale jest to wkurzające w wielu momentach.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 20 września 2011, 14:42 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
powinna gdzieś (z tyłu)być mała dziureczka z napisem "reset" włóż coś cienkiego i przytrzymaj kilka sekund, nawigacja wróci do stanu "fabrycznego", no chyba ze padło coś innego.
Aha dodam jeszcze, ze wszystkie "modyfikacje" i Twoje ustawienia skasują się


Ostatnio zmieniony wtorek, 20 września 2011, 15:19 przez rikardo7, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 20 września 2011, 14:50 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Myślisz, że nie próbowałem. Wgranie narzędzi ratunkowych dla Windows CE jest chyba bardziej skomplikowane niż naciśnięcie resetu. Uszkodzony jest plik czcionki i reset na to nie pomoże.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 20 września 2011, 15:26 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
a formatowałeś partycje, zanim zrobiłeś reset? po sformatowaniu partycji systemowej powinien się wgrać windows od nowa, w ST20 mnie to zadzialalo


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 20 września 2011, 15:38 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Skoro nie można usunąć pliku ttf z tej partycji, to obawiam się, że format partycji systemowej jest mało prawdopodobny.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 20 września 2011, 16:04 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
da się na pewno.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 20 września 2011, 16:07 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Nie da się. Partycja systemowa jest przez system chroniona i nie można skasować nawet jednego pliku, a co dopiero sformatoiwać wszystko. Gdybym nie próbował wszystkich tych sztuczek, to bym nie napisał na forum. Myślałem po prostu, ze ktoś zna jakąś sztuczkę pozwalającą na zrobienie rzeczy, które zostały wykluczone przez twórców systemu.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 20 września 2011, 16:11 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
control panel->storage manager
Jak to nie pomoze to nie wiem, manty gps nie mialem nawet w rekach, a nie kazda navi jest taka sama


Ostatnio zmieniony wtorek, 20 września 2011, 17:54 przez rikardo7, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 20 września 2011, 17:35 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Tak Control Panel i dalej Storage Manager i masz Unable format.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 20 września 2011, 18:04 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
A zdobyć gdzieś backup czystego systemu i wgrać


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 20 września 2011, 18:58 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Szukałem i nie znalazłem.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 20 września 2011, 22:56 
Offline

Rejestracja: poniedziałek, 24 lipca 2006, 06:23
Posty: 8
A to forum:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18240

Backupy

http://chomikuj.pl/eZygmunt/Manta/Backu ... 189856.STG


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 20 września 2011, 23:20 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
No nie wiem. Czy backup może mieć sto kilobajtów?

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl