Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 27 lipca 2017, 22:45

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: środa, 17 stycznia 2007, 14:45 
Offline

Rejestracja: sobota, 6 stycznia 2007, 19:29
Posty: 12
No własnie ale tej karty co mi nie widzi to jest rtl. Przyt ładowaniu dhcp wywala mi że nie może znaleźć eth1
Ale pojedynczo jak włoże kartty to obydie chodzą a jak włoże 2 naraz to jedna chodzi a druga nie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 14 lutego 2009, 13:04 
Offline

Rejestracja: niedziela, 23 lipca 2006, 10:51
Posty: 36
Tak z ciekawości...
Jeśli w systemie są 2 karty na tym samym chipie, to po czym są rozróżniane?

Tzn. Która to fizycznie eth0, a która eth1?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 14 lutego 2009, 14:36 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Zwykle to zależy od slotu PCI. Pierwsza widziana jest np. karta wbudowana na płycie lub ta bliżej procesora (tak wynika z mojego doświadczenia).

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 28 lutego 2009, 15:37 
Offline

Rejestracja: sobota, 28 lutego 2009, 15:10
Posty: 1
Witam,
mam podobny problem, otóż:
sprżet : płyta gigabyte nforce3 ( zintegrowana sieciówka na modlule forcedeth), sempron 2800+, 512 DDR geil, eth1: realtek na chipsecie 8139too.
Po instalacji i konfiguracji połączenia, działa tylko wejście do serwera, w sensie dostaje odpowiedni adres od serwera głównego, ma internet. Wszystko ładuje się bez żadnych błędów, ifconfig widzi dobrze skonfigurowane obie karty, natomiast nie działa sieć lokalna. Nawet po ręcznie skonfigurowanym IP na kompach klienckich ping nie działa, RX, TX byes cały czas 0. Podmieniając moduły obsługujące eth0 ( raz rtl, raz nforce) na obu kartach działa tak samo ( local nie odpowiada, net działa ), także to nie wina czysto którejś z sieciówek.
Po przeczytaniu tego tematu zamontowałem drugą kartę RTL 8139, a zintegrowaną wyłączyłem w biosie. Teraz nie dostaje IP z zewnątrz, w ifconfig nie pokazuje eth0, ifconfig eth0 zwraca mac, adres i przerwanie karty, nie ma netu, a local jak nie działał tak dalej nie działa :/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl