Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 22 października 2017, 08:27

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek, 22 października 2007, 18:17 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 8 marca 2004, 23:29
Posty: 1177
Lokalizacja: miasto Świętej Wieży
Witam
Mam problemik z AP-kiem firmy ovislink.
Zaczał miec jakieś zwieszki, tzn. najpierw pada link radiowy a następnie lan, tzn nie idzie ping. Po kilkunastu sekundach wraca do normy.
AP znajduje sie na dachu w puszce.

Co może powodować taki stan rzeczy? Temperatura?
Nie sprawdzałem jeszcze czy gdzieś wody nie odstał, ale był dobrze uszczelniony.
Jakieś sugestie?

_________________
Pozdrawiam

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 22 października 2007, 19:02 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 8 kwietnia 2007, 15:17
Posty: 383
jaki model ?
od kiedy tak sie dzieje ?
jak do niego ciagniesz zasilanie ? jak po skretce może mu brakować mocy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 22 października 2007, 20:32 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 14 maja 2005, 15:07
Posty: 3177
Lokalizacja: Busko-Zdrój
jakies urzadzenia pomocnicze typu protectnet?

_________________
Pomógł? wypij jego zdrowie.
http://nnd-linux.pl/faq.php
http://wiki.nnd.freesco.pl/index.php/FAQ


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 23 października 2007, 13:10 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 8 marca 2004, 23:29
Posty: 1177
Lokalizacja: miasto Świętej Wieży
realisty: Ovislink WL-5460AP v.2
Zasilany po lanie. Sprawdzałem zasilaczem labolatoryjnym nie jest to wina zasilania. Działo się tak wczoraj wieczorem. Podłączonych tam jest 2 osoby wiec to tez nie od obciążenia.

MW: nie posiadam

_________________
Pozdrawiam

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 23 października 2007, 13:13 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 10 września 2006, 18:33
Posty: 228
Lokalizacja: Żyraków ok. Dębicy
u mnie taki działał w puszcze elegancko bez żadnych problemów. jakie masz oprogramowanie ?

_________________
WRT54G v3.1 z TOMATO
Ovislink 5460+APPRO + Yagi 12dbi
2048/256 3 users
LaFonera + FON
DLink DNS-323 2x320GB WD RAID0


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 23 października 2007, 14:08 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 8 marca 2004, 23:29
Posty: 1177
Lokalizacja: miasto Świętej Wieży
oryginalny firmware

_________________
Pozdrawiam

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 23 października 2007, 16:48 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 8 kwietnia 2007, 15:17
Posty: 383
sprobuj przepiac skretke na drugie gniazdko lub wgraj appro jak nie to to wymiana ap


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 24 października 2007, 14:57 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: wtorek, 11 stycznia 2005, 18:58
Posty: 197
Lokalizacja: mazowieckie
Jacq pisze:
Witam
Mam problemik z AP-kiem firmy ovislink....


1. Oczywiście uwzględniłeś spadek napięcia zasilając po skrętce? Dałeś mocniejszy zasilacz?

2. Czy oby ten ovis sie nie przegrzewa? Jak tak to zdejmuj mu górna pokrywę i naklej jakiś radiator.

3 Jak nie ma to wgraj firmware 5460APv2_e9

pozdro

_________________
intel D201GLY2A, nano-ITX, celeron220 1,2GHz, load average: 0.25, 0.21, 0.21, 2GB DDR2, 320HDD SATA


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 5 kwietnia 2008, 01:05 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: piątek, 2 sierpnia 2002, 11:58
Posty: 758
sproboj dac reseter na zasilaniu jak nie pomoze to pewnie padniety jest .

ps ja mialem taka awarie ze wlasie po jakims czasie gubil lan albo radio i okazalo sie ze walniety byl po 2 latach dzialania sie poprostu zepsul i to tak dziwnie.
wogole te ovisy to bardzo delikatne sa i duzo klijentow je reklamuje i czesto sie psuja.
ps jako ap na pare osob ostatnio wykorzystywalem edimaxy i dzialaja kolo roku bardzo dobrze ale na bridge to trzeba niestety te ovisy albo lepsze :(

_________________
Czy to juz koniec Lanow ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 5 kwietnia 2008, 10:00 
Offline
PGF

Rejestracja: sobota, 15 marca 2003, 13:54
Posty: 2780
Jaki masz firmwear? Nie ma on przypadkiem wbudowanego programowego watchdoga ustawionego na ping na jakieś inne urządzenie?

_________________
Internet TV telefon - Nakło nad Notecią
NoNieno.pl - urywa gacie :)
Szybkie kobiety i piękne samochody


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 5 kwietnia 2008, 10:24 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 10 września 2006, 18:33
Posty: 228
Lokalizacja: Żyraków ok. Dębicy
Ja mam Ovislinka takiego samego jak w temacie i juz ponad rok działa bez problemów jakies 3 tygodnie temu dołożylem mu APPRO i śmiga ;) tylko 2 klientów nie daleko ale za to lubia kopiować dużo po lanie także AP nie ma lekko ;)

_________________
WRT54G v3.1 z TOMATO
Ovislink 5460+APPRO + Yagi 12dbi
2048/256 3 users
LaFonera + FON
DLink DNS-323 2x320GB WD RAID0


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 26 kwietnia 2008, 13:23 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: piątek, 16 września 2005, 10:42
Posty: 162
Te ovisy dzialaja srednio 2-3 lata, mialem ich 5 w sieci i wszystkie popadaly , jedynie 1 sztuka dziala u goscia czwarty rok, to jest dziadostwo a nie sprzet...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl