Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 23 listopada 2017, 09:16

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek, 11 stycznia 2008, 14:39 
Offline

Rejestracja: wtorek, 13 września 2005, 01:02
Posty: 71
Lokalizacja: Manchester
Witam

Dostalem laptopik sonego p3 850, 256 ram, 30 dysku. Ma zepsuta matryce i brak sieciowki na pokladzie. Zakupilem sobei 2 sieciowki na pcmcia obie 3com megahertz - 3ccfe574bt, oraz 3cxfe575ct. NND po instalce, nie widzi zadnej z nich. Czy ktos mial takie sieciowki i moglby mi pomoc to ruszyc? Przeszukalem forum i wiem ze musze zainstalowac pakiet pcmcia - chyba jest do zassania z sieci - ale nie mam netu na tym kompie. Zastanawiam sie jak dodac moduly do systemu, jezeli sa do zassania? Probowalem dostac sie do dysku twardego ale nie moge go wydobyc. Jest w srodku gleboko ukryty;0 Wiec jestem w kropce;0

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 11 stycznia 2008, 14:48 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Co znaczy zestaw - średnik i zero - kończący zdanie?
Jedyne co mi przychodzi do głowy to instalacja z płyty FULL RELEASE (fr) lub ściągnięcie potrzebnych pakietów i nagranie ich na CD.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek, 11 stycznia 2008, 16:27 
Offline

Rejestracja: wtorek, 13 września 2005, 01:02
Posty: 71
Lokalizacja: Manchester
Usmiech z mrugnieciem okiem. Posciagalem, wypale i sam sobie odpisze ;0 Moze sie komus przyda moja walka;0
pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 11 stycznia 2008, 16:30 
Offline
PGF

Rejestracja: wtorek, 27 czerwca 2006, 14:09
Posty: 2112
Lokalizacja: Poznań
Najpierw musisz załadować sterownik do pcmcia a dopiero potem do kart. Na forum opisał to kiedyś Mis', szukaj.

_________________
Jakub Cichocki

cogitech group | reklama, marketing, informatyka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Zrobione ;0
Post: piątek, 11 stycznia 2008, 18:18 
Offline

Rejestracja: wtorek, 13 września 2005, 01:02
Posty: 71
Lokalizacja: Manchester
Najpierw instalacja pakietu pcmcia-cs. Po instalacji dopisujemy pcmcia do rc.d wklejamy gdzies na poczatku przed startem uslugi internet. Konfiguracja pliku /etc/conf.d/pcmcia mam cos takiego
#PCMCIA
#
#should be either i82365, tcic or yenat_socket
PCIC=i82365
PCIC_OPTS=
CORE_OPTS
CARDMGR_OPTS
SCHEME=
W moim i wiekszosci przypadkow bedzie to yenat_socket. Jeszcze tylko wybranie modolow kart sieciowych w net_conf-e. Ja na chybil trafil wybralem 3com 5xx/9xx i dziala..
Popelnilem tylko maly blad przy zakupie kart - jedna ma gniazdo x-jack, druga gniazdo na kabelku i nie mieszcza sie oba naraz wpiete..
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl