Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 25 czerwca 2017, 15:51

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek, 17 stycznia 2008, 23:04 
Offline

Rejestracja: środa, 31 maja 2006, 21:26
Posty: 3
Witam!
Szukałem postów na ten temat i w sumie tylko jakies wzmianki o "pipie" ;)
Moje pytanko- jakiej firmy byłby najbardziej niezawodny? I czy lepiej kupować sam modem czy z tymi wszystkimi bajerami (router itd ) - czy w takim wypadku trzeba wszystko powyłączać - kiedy za modemem jest nasz serwerek z NND ?

Czy ktoś używa Planet ADE-2400A ? Można zaryzykować?

Mam zwykłą Neostradkę 6Mb i jakies 800-1000m do "centralki" Siemensa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 17 stycznia 2008, 23:07 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 14:08
Posty: 3984
Lokalizacja: Rzeszów
Lucent Cellpipe 20A

_________________
FAQ dla NND: http://nnd-linux.pl/faq.php
Doswiadczenie, to cos, co zdobywasz tuz po chwili w ktorej go potrzebowales.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 17 stycznia 2008, 23:54 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Jeśli NND ma być routerem, to jakikolwiek modem z opcją bridge-only się sprawdzi. Może być Lucent, może być słynny ST-510 Thomsona, może być AG241 Linksysa. Sądzę, że nie ma co wywalać na to jakiejś dużej kasy...

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 18 stycznia 2008, 00:51 
Offline
PGF

Rejestracja: sobota, 15 marca 2003, 13:54
Posty: 2780
tasiorek pisze:
Lucent Cellpipe 20A


Notka na wielu stronach : "WYCOFANE Z PRODUKCJI"

_________________
Internet TV telefon - Nakło nad Notecią
NoNieno.pl - urywa gacie :)
Szybkie kobiety i piękne samochody


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 18 stycznia 2008, 01:30 
Offline
PGF

Rejestracja: wtorek, 27 czerwca 2006, 14:09
Posty: 2112
Lokalizacja: Poznań
Może być też najtańszy na rynku chyba, modem tp-linka, najtańsza opcja. Kupiłem już takie 3. Jako bridge sprawują się super - działają.

_________________
Jakub Cichocki

cogitech group | reklama, marketing, informatyka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 18 stycznia 2008, 10:15 
Offline
PGF

Rejestracja: sobota, 15 marca 2003, 13:54
Posty: 2780
JakubC pisze:
Może być też najtańszy na rynku chyba, modem tp-linka, najtańsza opcja. Kupiłem już takie 3. Jako bridge sprawują się super - działają.


Tak TP-Link to zagadka. Accespointy, routery wi-fi i Lan - chyba nie do pobicia cenowo w swojej klasie,a dużo tańsze niż sprzęt innej marki. Nawet jeden nadajnik po "spaleniu" był awaryjnie postawiony na najtańszym TP-Linku i byłem mile zdziwiony, że na około 12-15 osób bez problemu dawał radę.

_________________
Internet TV telefon - Nakło nad Notecią
NoNieno.pl - urywa gacie :)
Szybkie kobiety i piękne samochody


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 18 stycznia 2008, 11:02 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 14:08
Posty: 3984
Lokalizacja: Rzeszów
Albercik pisze:
Notka na wielu stronach : "WYCOFANE Z PRODUKCJI"


Tak, ale tepsa nie zbierala tych modemow od uzytkownikow i na allegro mozna dorwac takiego nawet za 60 zl, a jest to naprawde porzadny i stabilny sprzet.

_________________
FAQ dla NND: http://nnd-linux.pl/faq.php
Doswiadczenie, to cos, co zdobywasz tuz po chwili w ktorej go potrzebowales.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 18 stycznia 2008, 16:17 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 8 kwietnia 2007, 15:17
Posty: 383
tasiorek pisze:
Albercik pisze:
Notka na wielu stronach : "WYCOFANE Z PRODUKCJI"


Tak, ale tepsa nie zbierala tych modemow od uzytkownikow i na allegro mozna dorwac takiego nawet za 60 zl, a jest to naprawde porzadny i stabilny sprzet.


prawde gada :D

_________________
Jeśli post okazał się pomocny kliknij Pomógł
GG: 9822296
Obrazek
Multimo 2Mb


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 18 stycznia 2008, 16:56 
Offline
PGF

Rejestracja: sobota, 15 marca 2003, 13:54
Posty: 2780
tasiorek pisze:
Albercik pisze:
Notka na wielu stronach : "WYCOFANE Z PRODUKCJI"


Tak, ale tepsa nie zbierala tych modemow od uzytkownikow i na allegro mozna dorwac takiego nawet za 60 zl, a jest to naprawde porzadny i stabilny sprzet.


No to rewelacja, bo to jeden z nielicznych stabilnych sprzętów, które dała Tepsa .

_________________
Internet TV telefon - Nakło nad Notecią
NoNieno.pl - urywa gacie :)
Szybkie kobiety i piękne samochody


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 18 stycznia 2008, 17:09 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 14:08
Posty: 3984
Lokalizacja: Rzeszów
Nie dala. Pozyczyla. A to ze zapomniala odebrac, to juz ich problem :P

_________________
FAQ dla NND: http://nnd-linux.pl/faq.php
Doswiadczenie, to cos, co zdobywasz tuz po chwili w ktorej go potrzebowales.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 14 lutego 2008, 02:07 
Offline

Rejestracja: poniedziałek, 13 lutego 2006, 20:39
Posty: 42
Lokalizacja: Gliwice
Ja mam dwa takie łączą i na jednym mam speedstream 4100 a na drugim speedstream 5100.
Oba działają bezbłędnie, tp daje je do internetDSL wiec muszą być dobre.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl