Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 22 października 2017, 08:24

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota, 26 stycznia 2008, 21:50 
Offline

Rejestracja: sobota, 26 sierpnia 2006, 14:08
Posty: 15
Czy komus udalo sie uruchomic RAID na IBM Netfinity 5000. Jest tam kontroler Serveraid 3L (wydaje mi sie ze taki) i mam z nim problem. Do kontrolera dolaczona jest oczywiscie macierz z czterema dyskami scsi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 26 stycznia 2008, 23:10 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 8 czerwca 2005, 19:39
Posty: 571
A jaki problem?
Masz płytę CD z oprogramowaniem do konfiguracji kontrolera?
Jak nie to sobie ściąg...

_________________
| ArchLinux X64 2.6.29-6 (Custom) @ IBM eServer 235
| Intel Xeon 2,4GHz (x2) : 2GB RAM : 2x36GB SCSI (RAID1)
| httpd2.6 mysql exim dhcpd named proftpd stats niceshaper06
| WAN: 35|35 mb/s (GTS) @ 500+ hosts


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 27 stycznia 2008, 18:28 
Offline

Rejestracja: sobota, 26 sierpnia 2006, 14:08
Posty: 15
Dzieki za rade kontroler dziala, mam jeszcze pytanie czy w NND urzywasz moze orginalnych kart IBM'a bo nie wiem jak je zainstalowac pod NND


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 27 stycznia 2008, 20:42 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 8 czerwca 2005, 19:39
Posty: 571
O jakie *karty* Ci chodzi? :)

_________________
| ArchLinux X64 2.6.29-6 (Custom) @ IBM eServer 235
| Intel Xeon 2,4GHz (x2) : 2GB RAM : 2x36GB SCSI (RAID1)
| httpd2.6 mysql exim dhcpd named proftpd stats niceshaper06
| WAN: 35|35 mb/s (GTS) @ 500+ hosts


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 31 stycznia 2008, 01:41 
Offline

Rejestracja: sobota, 26 sierpnia 2006, 14:08
Posty: 15
Chodzi mi standardowe karty sieciowe w IBM Netfinity 5000 tj jedna na pluyie a druga w slocie PCI chyba Adptec czy cośtam :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 31 stycznia 2008, 12:07 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Czy myślisz, że tu wszyscy znają na pamięć wszystkie elementy rozmaitego sprzętu? Sprawdź co to za karty (lspci).

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 31 stycznia 2008, 17:52 
Offline

Rejestracja: sobota, 26 sierpnia 2006, 14:08
Posty: 15
Tyle sie dowiedzialemna temat sieciówki na plycie Ethernet controller: Advanced Micro Devices [AMD] 79c970 [PCnet32 LANCE] (rev 36) a w slocie pci byla IBM Netfinity Fault Tolerance Adapter jest narazie wyjeta


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 2 lutego 2008, 22:25 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 8 czerwca 2005, 19:39
Posty: 571
Ta kartę AMD obsługuje moduł o nazwie pcnet32 i jest to moduł dostępny w najnowszym NND 0.2.2
Może być niedostępny przez net_conf ale polecenie modprobe pcnet32 powinno ożywić sieciówkę

_________________
| ArchLinux X64 2.6.29-6 (Custom) @ IBM eServer 235
| Intel Xeon 2,4GHz (x2) : 2GB RAM : 2x36GB SCSI (RAID1)
| httpd2.6 mysql exim dhcpd named proftpd stats niceshaper06
| WAN: 35|35 mb/s (GTS) @ 500+ hosts


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl