Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 23 czerwca 2017, 07:11

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek, 27 maja 2008, 09:05 
Offline

Rejestracja: środa, 7 maja 2008, 15:06
Posty: 10
Witam!

Mam dosyć dziwny problem z komputerem. Raz na jakiś czas (1, 2 czy 3 razy dziennie) wyłącza się podczas pracy (zwykle przy większym obciążeniu) w sposób dosyć nietypowy, gdyż znika obraz z monitora (jest czarny ekran), dioda zasilania w komputerze się pali, ale nic nie działa, ani reset, ani nawet przycisk power. Trzeba odłączyć od zasilania i włączyć ponownie, wtedy chodzi. Parametry komputera powinny być wystarczające (Celeron 2,2 GHz, 1 GB RAM) do pracy biurowej (głownie do takiej jest wykorzystywany komp, nie do edycji grafiki czy zaawansowanych gier). Temperatura jest w porządku, nic nie było zmieniane, podkręcana ani nic z takich rzeczy. Po prostu nagle sam zaczął się wyłączać. Co więc może być przyczyną takiego dziwnego zachowania?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 27 maja 2008, 09:21 
Offline

Rejestracja: sobota, 27 stycznia 2007, 14:10
Posty: 80
jesli masz taką mozliwosc to podmien zasilacz z innego komputera. moze przegrzewa Ci się grafika... może pamięć ma złe timingi ? ciężko stwierdzić. na jakim to pracuje systemie ? ma to jakies logi ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 27 maja 2008, 12:38 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: poniedziałek, 17 lipca 2006, 13:32
Posty: 220
problemy z RAMem z reguly generuja blue screen... stawiam na przegrzewajace sie elementy komputera... grafika, procesor

ewentualnie na uszkodzony zasilacz

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 27 maja 2008, 13:23 
Offline
PGF

Rejestracja: niedziela, 14 lipca 2002, 14:33
Posty: 3234
Lokalizacja: Radziejów
W pierwszej kolejności radzę obejrzeć płytę, czy nie ma na niej spuchniętych kondensatorów:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3 ... ml#2797042

Jeśli nie ma to sprawdzić na innym zasilaczu.

_________________
Nie jestem NEKROMANTĄ, nie wróżę z flaków!
Alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach!
Przeczytaj nim zapytasz
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 27 maja 2008, 15:55 
Offline

Rejestracja: środa, 7 maja 2008, 15:06
Posty: 10
To chodzi na Windows XP. Spuchniętych kondensatorów nie widać. Wymieniłem zasilacz (tamten miał moc tylko 300W), na razie chodzi. Zobaczę co będzie dalej. Dzięki za podpowiedź.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 27 maja 2008, 18:20 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 14 maja 2005, 15:07
Posty: 3177
Lokalizacja: Busko-Zdrój
Cytuj:
To chodzi na Windows XP



..... oj tos sobie nagrabil :)

_________________
Pomógł? wypij jego zdrowie.
http://nnd-linux.pl/faq.php
http://wiki.nnd.freesco.pl/index.php/FAQ


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 27 maja 2008, 22:34 
Offline
PGF

Rejestracja: sobota, 15 marca 2003, 13:54
Posty: 2780
Mi to ogólnie wygląda na ACPI, w tym wypadku komp nie wychodzi z stanu hibernacji. Wejdź do biosu przestaw lub wyłącz ACPI - nie zawsze jest to możliwe.

_________________
Internet TV telefon - Nakło nad Notecią
NoNieno.pl - urywa gacie :)
Szybkie kobiety i piękne samochody


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl