Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 23 listopada 2017, 09:15

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa, 17 czerwca 2009, 12:19 
Offline

Rejestracja: czwartek, 14 maja 2009, 10:15
Posty: 21
Czy jest jakiś program pod NND którym ograniczyłbym prędkość obrotową wentylatora? mam tylko jeden wetylator podpiety do płyty głównej 3pin (FAN) w biosie widzi mi go i pokazuje prędkość kolo 3200obr i nie ma tam żadnej opcji żeby go spowolnić chciałbym żeby kręcił sie na ok 1500-2000obr.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 17 czerwca 2009, 18:29 
Offline

Rejestracja: sobota, 21 stycznia 2006, 18:56
Posty: 92
Z tego co wiem, 3 PIN nie da regulowac się obrotów. 3 pin przekazuje tylko prędkość obrotów. Dopiero 4 PIN pozwala na regulację obrotów. Także, raczej nic nie zdziałaś. Proponuję podłączyć wentylator zwyczajnie do molexa, na 5V bądź 7V.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 17 czerwca 2009, 18:51 
Offline

Rejestracja: czwartek, 14 maja 2009, 10:15
Posty: 21
W stacjonarnym kompie mam też wentyl podłączony przez 3pin i w biosie mam możliwość ograniczenia obrotów! więc jakoś to idzie przez 3pin ograniczyć.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 17 czerwca 2009, 20:54 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 24 marca 2007, 09:20
Posty: 115
Płyta musi obsługiwać kontrole prędkości, Na 3 PIN też się da.Ja używałem fancontrol.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 17 czerwca 2009, 21:34 
Offline

Rejestracja: czwartek, 14 maja 2009, 10:15
Posty: 21
Chyba prościej będzie kupić wentylator 1600obr (15zł) :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 17 czerwca 2009, 23:24 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: wtorek, 18 kwietnia 2006, 10:58
Posty: 266
Lokalizacja: Rzeszów
lub zainwestować w opornik lub potencjometr :)

_________________
AMD Se 2600+ / HDD: 80Gb / DDR 512Mb / Neo 6Mb/s / 25 maszyn


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 17 czerwca 2009, 23:47 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 14 maja 2005, 15:07
Posty: 3177
Lokalizacja: Busko-Zdrój
albo przeciac kable - tylko obawiam sie ze mozna zbyt mocno spowolinic jego prace.

_________________
Pomógł? wypij jego zdrowie.
http://nnd-linux.pl/faq.php
http://wiki.nnd.freesco.pl/index.php/FAQ


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 15 czerwca 2010, 16:02 
Offline

Rejestracja: poniedziałek, 14 czerwca 2010, 14:40
Posty: 7
Na co się zdecydowałeś?! Mam podobny problem. Dzięki.

_________________
http://www.xnet.pl/adobe/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl