Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 21 września 2017, 19:39

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Płyta P3TDLR+
Post: środa, 22 lipca 2009, 10:14 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
Witam, mam taka plyte jak w temacie link do plytki zainstalowalem na niej NND i niby chodzi jest wszystko OK, ale co jakis robi sie zwiecha calego serwa,nie mozna wejsc na serwer w zaden sposob tylko reset serwa pomaga, w logach nie ma nic sa czyste jak sie serw zwiesi to na klawiaturze zapalaja sie diodki "CapsLock" i Scroll Lock" i klawiatora nie reaguje. moze mial ktos podobny problem??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 22 lipca 2009, 11:18 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 14 maja 2005, 15:07
Posty: 3177
Lokalizacja: Busko-Zdrój
tak
na kilku maszynach,

najwyrazniej jest to wina sprzetu.
jedyna rada to zmiana kompa na inny, taki ktory lubi nnd na pokladzie.
zasadnicze znaczenie ma tu plyta glowna.

rownie dobrze moze to byc spowodowane podniesionymi interfejsami imq,
lub uzywaniem L7, niektore moduly wprowadzaja zamieszanie w systemie.
patrz imesh.

takie sa moje obserwacje.

_________________
Pomógł? wypij jego zdrowie.
http://nnd-linux.pl/faq.php
http://wiki.nnd.freesco.pl/index.php/FAQ


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 22 lipca 2009, 23:09 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 kwietnia 2006, 01:41
Posty: 200
a mozliwe ze inne jajko by pomoglo MW z kad wiesz :P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 22 lipca 2009, 23:25 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 14 maja 2005, 15:07
Posty: 3177
Lokalizacja: Busko-Zdrój
?

a gdzie cos pisalem o kernelu?

ale wszystko mozliwe.

_________________
Pomógł? wypij jego zdrowie.
http://nnd-linux.pl/faq.php
http://wiki.nnd.freesco.pl/index.php/FAQ


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 24 lipca 2009, 00:24 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
nie wiem czy jajko ma tu cos do tego plyta jest 2001 roku wiec jajko z ostatniego wydania NND powinno wystarczyc, dziwi mnie tylko ze nic w logach nie ma.sprobuje jakas inna dystrybucje linuksowa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 25 lipca 2009, 22:16 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
swiec na klawiaturze caps i reszta to kernel panic :P
Moze sprzet uwalony, spradz pamiec na dzien dobry
uzywasz rdate?

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 26 lipca 2009, 00:01 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 14 maja 2005, 15:07
Posty: 3177
Lokalizacja: Busko-Zdrój
bardziej doszukiwalbym sie blednej wspolpracy nnd z wspomniana konfiguracja sprzetowa.

sytuacje podobne mialem wielokrotnie, opisywalem je na forum - rady dostawalem odjazdowe, poczawszy od testow pamieci a skonczywszy na uszkodzonym dysku, zadna niestety nie trafiona, a problem dalej nie rozwiazany.

pachnie mi to bledami w kompilacji kernela.

ostatni przypadek tez jest na forum i dotyczyl wpolpracy z procesorami
czterordzeniowymi.
zmiana kernela na 2.6 i problem zniknol ale narodzilo sie wiele innych :)
ktore pomalutku przelknolem.

a jak ktos chce sobie poczytacz to:
http://forum.freesco.pl/viewtopic.php?t ... ight=q8300
http://forum.freesco.pl/viewtopic.php?p=122109#122109
http://forum.freesco.pl/viewtopic.php?t ... sc&start=0

_________________
Pomógł? wypij jego zdrowie.
http://nnd-linux.pl/faq.php
http://wiki.nnd.freesco.pl/index.php/FAQ


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 26 lipca 2009, 03:21 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
czerwo pisze:
swiec na klawiaturze caps i reszta to kernel panic :P
Moze sprzet uwalony, spradz pamiec na dzien dobry
uzywasz rdate?

tak uzywalem na tej plycie rdate, a swieci sie tylko "Caps Lock" i "Scroll Lock" Num Lock" byl zgaszony choc podczas normalnej pracy sie swiecil, a co do reszty to sklanial bym sie za sugestiami MW, bo wystartowalem z niceshaperem do podzialu lacza i wszystko chodzilo ze trzy dni bez problemu, ale jak wiadomo P2P to plaga i wyłączyłem niceshapera a uruchomilem htb MW i wtedy zaczely sie zwiechy.


Ostatnio zmieniony sobota, 19 września 2009, 21:21 przez rikardo7, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 26 lipca 2009, 08:09 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
jak masz rdate wpisane do crona to wywal i zobacz czy sie poprawilo

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 26 lipca 2009, 12:50 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 14 maja 2005, 15:07
Posty: 3177
Lokalizacja: Busko-Zdrój
testuj z wylaczonym ipp2p i l7, one robia wiele problemu.

_________________
Pomógł? wypij jego zdrowie.
http://nnd-linux.pl/faq.php
http://wiki.nnd.freesco.pl/index.php/FAQ


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 26 lipca 2009, 14:20 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
narazie nie mam jak testowac bo wywalilem tego serva postawilem inny ktory chodzi z tymi samymi ustawieniami juz trzeci dzien.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 19 września 2009, 21:24 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
mam jeszcze caly server IBM x330 i sa takie same obiawy jak na tej plycie serverowej czy NND wogole da sie odpalic na jakims sprzecie typowo serwerowym, komus moze sie to udalo?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 8 lutego 2010, 21:25 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
odpowiem sobie sam, NND nie daje rady ani na tej plytce, ani na servie IBM x330, ale testuje CDN na tej płycie z dyskiem scsi i jak zarazie śmiga :-) , jak znajdę czas to sprawdzę tego IBM x330 na CDN.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl