Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 27 lipca 2017, 22:49

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: sobota, 13 marca 2010, 08:41 
Offline
PGF

Rejestracja: sobota, 15 marca 2003, 13:54
Posty: 2780
Rion pisze:
(...) w miejscach w których od tych błędów mogło by zależeć życie ludzkie


To pozwala na głębsze przemyślenia: moi klienci, kiedy przez kilka minut nie mają internetu, najchętniej powiesili by mnie, więc od tego zależy moje życie.... :wink: . Muszę przemyśleć podejście Rion'a , może klienci staną się bardziej przyjaźni, a moje życie nie będzie wisiało na włosku, jak każde łącze podepnę do poszczególnych portów :twisted:

_________________
Internet TV telefon - Nakło nad Notecią
NoNieno.pl - urywa gacie :)
Szybkie kobiety i piękne samochody


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 13 marca 2010, 12:01 
Offline

Rejestracja: sobota, 11 kwietnia 2009, 12:05
Posty: 39
Jeśli chodzi o vlany , to napisałem konkretny przykład, gdyż ktoś mi zarzucił ,że nie wiem co to jest i że temat polityki bezpieczeństwa nie dotyczy vlanów - w konkretnej sytuacji oczywistym jest ,że moja rezygnacja z vlanów nie jest z tym tematem bezpośrednio związana.

Za 3360 zł , to można co najwyżej w tpsa mieć wykupiony port na symetryka ( światłowód ) , a za tą kwotę można mieć około 10x netia 16mbit ( adsl, biznes+publicIP ), która w niektórych lokalizacjach działa na prawde fenomenlaniie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 13 marca 2010, 12:05 
Offline

Rejestracja: sobota, 11 kwietnia 2009, 12:05
Posty: 39
Tasiorek, pisałem własny loadbalancing, który w przypadku zastosowania vlanów, musiał bym przerabiać, w zasadzie już to zacząłem robić, żeby w przyszłości był to program łatwiejszy do zaimplementowania, ale masz racje z pośpiechu napisałem kilka nie fachowych uwag , za które przepraszam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 13 marca 2010, 12:09 
Offline

Rejestracja: sobota, 11 kwietnia 2009, 12:05
Posty: 39
Ale Panowie - bardzo odbiegliśmy od tematu - jeżeli ktoś ma ochotę i się czuje na siłach pomóc mi uruchomić kartę wieloporotwą na nnd - będę wdzięczny.
Na tę chwilę czekam na odpowiedź od lehmpiotr, któremu się udało taką kartę uruchomić i mu wszystko działa :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 13 marca 2010, 12:42 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 14:08
Posty: 3984
Lokalizacja: Rzeszów
Jesli jeszcze gdzies znajdziesz routerboarda 44gv, to dziala on na NND na module via-rhine.

_________________
FAQ dla NND: http://nnd-linux.pl/faq.php
Doswiadczenie, to cos, co zdobywasz tuz po chwili w ktorej go potrzebowales.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl