Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 20 sierpnia 2017, 17:11

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa, 3 lutego 2010, 12:28 
Offline

Rejestracja: piątek, 20 stycznia 2006, 19:03
Posty: 47
Witam, posiadam internet w Netii 6Mb, na modemie Dlink 320T http://www.agito.pl/routery-i-modemy/d-link-dsl-320t.749.36216.html i dziele go na 40 urządzeń (w tym komputery,konsole,dekodery) do tej pory wszystko sprawuje sie wyśmienicie.
Neostrada od wczoraj oferuje 20Mb za 99zł przez 3miesiące i kolejne 9 miesięcy za 159zł, bardzo kusząca oferta i w regulaminie nie ma nic o zakazie dzielenia łącza:D, więc zainteresowałem się i naszły mnie obawy czy ten modem i serwer sobie poradzą z takim łączem, serwer oczywiście dość stary, proceson 700hz i 256ramu Hdd 2GB, ale śmiga już 6rok hehe:D
Pozdrawiam, i proszę o odpowiedz, bo jutro jade podpisać umowę :]

PS. a jeszcze 2lata temu mówiłem sobie, że już nigdy nie zwiąże się z tą złodziejską firmą TP hehe ale cóż...:D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 3 lutego 2010, 14:13 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 8 kwietnia 2007, 15:17
Posty: 383
sam sprzęt powinien dać rade czy będzie działać jak trzeba sam się musisz przekonać kwestia odległości od centrali TP
krótko mówiąc wyjdzie w praniu
sam zamówiłem w tp jeszcze jedno łącze 6Mb/s ze względu na atrakcyjne jak dla mnie ceny ale żeby w przypadku problemów z łączem nie smucili że wina modemu wziąłem od nich zyxela za 19zł z portem lan

_________________
Jeśli post okazał się pomocny kliknij Pomógł
GG: 9822296
Obrazek
Multimo 2Mb


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 3 lutego 2010, 23:39 
Offline

Rejestracja: piątek, 20 stycznia 2006, 19:03
Posty: 47
W takim razie na pewno się przekonam:d tymbardziej, że istnieje możliwość rezygnacji do 3miesięcy bez żadnych konsekwencji:] pozdrawiam

Właśnie wróciłem z salonu, i w salonie juz zupełnie inna śpiewka :D , że oni nie mogą sprawdzić czy 20Mb będzie działać, nie mają możliwości sprawdzić, najpierw musiałbym zrezygnować z netii a oni wtedy sprawdzą :D po prostu dalej kpią z klienta, a posiada ktoś lub dzieli UPC? [/img]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 4 lutego 2010, 13:36 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 23 stycznia 2008, 17:32
Posty: 690
Lokalizacja: Pabianice
Tak. Nie ma problemow nawet przy laczu 50 Mbits.
Kiedys chcialem sie pokusic o instalacje niceshapera, ale
uznalem w koncu to przy takim laczu za bezsens.
Jak na razie znalazlem w ciagu 4 lat uzytkowania tego lacza
4 serwery w internecie, ktore pokrylyby mozliwosci tego lacza.
Jednym z nich jest wlasny dedyk, ktory do niedawna utrzymywalem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl