Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 20 sierpnia 2017, 17:19

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota, 27 lutego 2010, 11:11 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 19 czerwca 2005, 17:55
Posty: 167
Witam :) Czy moze ktos polecic niedrogi 48 portowy ale wzglednie dobry switch ?

I co myslicie o jakichs wynalazkach na allegro typu:

http://allegro.pl/item938823309_switch_ ... t_waw.html

:>

Tak sobie pomyslalem ze:
http://allegro.pl/item929323020_tp_link ... w_298.html

bo wzasadzie to wyboru na allegro nie ma jesli chodzi o 48ki.

A ten pierwszy to cena fajna :D 100 :> wziasc do zabawy ? sprawdzic czy cos sie z tym da zrobic ? jak myslicie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota, 27 lutego 2010, 12:56 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 27 marca 2004, 05:21
Posty: 284
Lokalizacja: Dublin
pape pisze:
Witam :) Czy moze ktos polecic niedrogi 48 portowy ale wzglednie dobry switch ?
I co myslicie o jakichs wynalazkach na allegro typu:
http://allegro.pl/item938823309_switch_ ... t_waw.html
To nie wynalazek a bardzo dobry switch
pape pisze:
To jest z typu sieć dla ubogich :D
pape pisze:
A ten pierwszy to cena fajna :D 100 :> wziasc do zabawy ? sprawdzic czy cos sie z tym da zrobic ? jak myslicie
To raczej tego TP-Linka możesz wziąć do zabawy :lol:

_________________
jamp@99xBEZ_TEGO.pl
TL-ER6020,TL-SG3216,TL-SG3210,RT-N66U(AP),RT-N16(AP),TL-WDR4300(OpenWrt)
SYNOLOGY DS112+ 3TB, D525MW 4GB RAM 500GB - DEBIAN
E35M1-I 8GB RAM 500GB,2x4TB(raid1),2x3TB(raid1) - SLACKWARE
ix2-200 2x3TB(raid1),GoFlex Net 2x1TB - DEBIAN ARM,GoFlex Net 2x500GB


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 27 lutego 2010, 20:14 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 19 czerwca 2005, 17:55
Posty: 167
cena mówi cos innego ;p


dzieki za rozjasnienie :D ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota, 27 lutego 2010, 20:30 
Offline
PGF

Rejestracja: sobota, 15 marca 2003, 13:54
Posty: 2780
jamp pisze:
To jest z typu sieć dla ubogich :D
pape pisze:
A ten pierwszy to cena fajna :D 100 :> wziasc do zabawy ? sprawdzic czy cos sie z tym da zrobic ? jak myslicie
To raczej tego TP-Linka możesz wziąć do zabawy :lol:


Widzę nie masz pojęcia o czym mówisz - mowa o TPLinku.

_________________
Internet TV telefon - Nakło nad Notecią
NoNieno.pl - urywa gacie :)
Szybkie kobiety i piękne samochody


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 27 lutego 2010, 20:54 
Offline

Rejestracja: poniedziałek, 24 lipca 2006, 06:23
Posty: 8
Czy ten 1-szy Summit
http://allegro.pl/item938823309_switch_ ... t_waw.html
Nie potrzebuje zew. zasilacza? 5V 10A i 3,3V 20A ?
Sam bym go przytulił ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 27 lutego 2010, 21:17 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 19 czerwca 2005, 17:55
Posty: 167
nom czesciowo tez sie albercik nie zgadzam :D TP link to bardzo dobry sprzet za dobre pieniadze. No wlasnie :> a co z zasilaczem ? trzeba pogooglowac troche i zobaczyc co to za wynalazek i jak to zasilic ;d


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 27 lutego 2010, 21:33 
Offline

Rejestracja: poniedziałek, 24 lipca 2006, 06:23
Posty: 8
Napisałeś:
TP link to bardzo dobry sprzet za dobre pieniadze.
Żartujesz ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 27 lutego 2010, 21:45 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 19 czerwca 2005, 17:55
Posty: 167
nie, niezartuje, jak narazie mnie nie zawiodly routery TPLINKA, w przeciwienstwie do 3 razy drozszego Ovislinka...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 27 lutego 2010, 22:53 
Offline
PGF

Rejestracja: sobota, 15 marca 2003, 13:54
Posty: 2780
topa pisze:
Napisałeś:
TP link to bardzo dobry sprzet za dobre pieniadze.
Żartujesz ;)


Tej klasy sprzęt jest sporo droższy, na szczęście skośnoocy robią je za miskę ryżu, więc można to sprzedać za kilkadziesiąt % faktycznej wartości .

_________________
Internet TV telefon - Nakło nad Notecią
NoNieno.pl - urywa gacie :)
Szybkie kobiety i piękne samochody


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 28 lutego 2010, 00:59 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
http://www.tp-link.com/products/product ... -SL2452WEB

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 28 lutego 2010, 03:26 
Offline
PGF

Rejestracja: wtorek, 27 czerwca 2006, 14:09
Posty: 2112
Lokalizacja: Poznań
TP-Linki niezarządzalne są godne polecenia. Jeżeli chodzi zaś o switche zarządzalne, praca w L2 jest tu jakimś wyznacznikiem stabilności, szczególnie tam gdzie są duże obciążenia. Raczej odpuściłbym websmarty.

_________________
Jakub Cichocki

cogitech group | reklama, marketing, informatyka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 4 marca 2010, 09:32 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: poniedziałek, 17 lipca 2006, 13:32
Posty: 220
potwierdzam pozytywna opinie o TPLink-u... posiadam od kilku lat TL-SL2452 WEB
i smiga to wysmienicie w rdzeniu sieci

jeszcze wczesniej (od roku 2000) pracuje u mnie Edimax ES-5224 o poteznych mozliwosciach konfiguracyjnych
kupiony byl jako uzywka za jakies 400zl :D
niestety jego wydajnosc okazala sie zbyt mala by pracowal w rdzeniu i obecnie jest odpowiedzialny za jedna z galezi sieci

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 4 marca 2010, 09:41 
Offline
PGF

Rejestracja: sobota, 15 marca 2003, 13:54
Posty: 2780
Osfald pisze:
potwierdzam pozytywna opinie o TPLink-u... posiadam od kilku lat TL-SL2452 WEB
i smiga to wysmienicie w rdzeniu sieci

jeszcze wczesniej (od roku 2000) pracuje u mnie Edimax ES-5224 o poteznych mozliwosciach konfiguracyjnych
kupiony byl jako uzywka za jakies 400zl :D
niestety jego wydajnosc okazala sie zbyt mala by pracowal w rdzeniu i obecnie jest odpowiedzialny za jedna z galezi sieci


Dokładnie, a odpowiedź jest np. tutaj:
http://www.sunnyline.com.pl/oscommerce/ ... cts_id=746

szczegół : Przepustowość backplane: 48G

http://www.sunnyline.com.pl/oscommerce/ ... cts_id=798
Przepustowość backplane: 15.6G

To już coś znaczy.

_________________
Internet TV telefon - Nakło nad Notecią
NoNieno.pl - urywa gacie :)
Szybkie kobiety i piękne samochody


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 4 marca 2010, 11:54 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
Z tej rodziny tp-linków mam około 10 sztuk.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl