Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 25 czerwca 2017, 15:52

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek, 16 marca 2010, 13:52 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Składam z elementów komputer z taką obudowa i pasująca do tego płytą oraz zasilaczem. Problem jest w tym, że nie mam połączenia (taśmy) która wychodzi z płyty głównej do przedniego panelu.
Obrazek
Według tego co się zdążyłem zorientować, to taśma ta prowadzi na frontowy panel do płytki z gniazdami USB i audio, a z niej jest jeszcze wyprowadzenie do płytki z wyłącznikiem i LED (15 pin).
Mam płytkę z wyłącznikiem, nie mam płytki z USB ani taśmy prowadzącej do gniazda na płycie głównej.
Pytanie do ewentualnych użytkowników takich maszyn. Czy mogliby prześledzić połączenia i powiedzieć mi które styki powinienem połączyć, żeby odpalić maszynę, bo na razie wiem tylko, że zasilacz jest raczej ok, bo dioda na płycie się świeci. Ale nie jestem w stanie stwierdzić, czy działa sama płyta, czy procesor jest dobry itp.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 16 marca 2010, 14:15 
Offline
PGF

Rejestracja: wtorek, 27 czerwca 2006, 14:09
Posty: 2112
Lokalizacja: Poznań
http://www.techsupportforum.com/hardwar ... nouts.html

_________________
Jakub Cichocki

cogitech group | reklama, marketing, informatyka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 16 marca 2010, 15:06 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Dzięki wielkie. Jakoś nie mogłem nic znaleźć. Maszynkę uruchomiłem i na razie jestem pod wrażeniem tego, jaki ten komputer jest cichy.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 17 marca 2010, 23:16 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 8 czerwca 2005, 19:39
Posty: 571
Polecam te komputerki fanom ciszy, jest ich trochę na Allegro za całkiem dobre pieniądze.
W firmie w której pracuję, każdy niezależnie od stanu czy wieku - bardzo cichy.

_________________
| ArchLinux X64 2.6.29-6 (Custom) @ IBM eServer 235
| Intel Xeon 2,4GHz (x2) : 2GB RAM : 2x36GB SCSI (RAID1)
| httpd2.6 mysql exim dhcpd named proftpd stats niceshaper06
| WAN: 35|35 mb/s (GTS) @ 500+ hosts


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 17 marca 2010, 23:22 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Tak to prawda. Już się zacząłem zastanawiać, czy nie zrobić z tego domowego serwerka. Jest naprawdę cichutki. Dla porównania powiem, ze mój desktop jest cichy - procek E5400 ma zwykle temperaturę koło 35 stopni, więc wiatrak ledwo się kręci, ten w zasilaczu również praktycznie niesłyszalny, jedynie wiatrak od nvidii trochę szybciej biega. A mimo to różnica jest ogromna.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl