Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 20 października 2017, 14:13

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela, 9 maja 2010, 19:06 
Offline

Rejestracja: sobota, 11 kwietnia 2009, 12:05
Posty: 39
Witam.
Chciałbym zrobić taką trywialną rzeczy i używam alpejskich kombinacji, żeby do tego dojść.
Mam skrypt w bashu i chciałbym,żeby użytkownik mógł go wykonać, ale nie mógł go przeczytać ( czyli podglądnąć kod skryptu ) - czy jest jakiś prosty sposób na zrobienie tego ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 10 maja 2010, 18:27 
Offline
CDN Support

Rejestracja: środa, 12 lipca 2006, 14:46
Posty: 497
Lokalizacja: Sarnaki / Warszawa
hmmm jedynie do głowy przychodzi mi taki pomysł, odpal ten skrypt poprzez inny skrypt który ma odpowiednie prawa ;)
np.
: [/] [] ()
#!/bin/bash

/home/ziomek/skrypt.sh


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek, 10 maja 2010, 19:04 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 27 marca 2004, 05:21
Posty: 284
Lokalizacja: Dublin
Rion pisze:
Witam.
Chciałbym zrobić taką trywialną rzeczy i używam alpejskich kombinacji, żeby do tego dojść.
Mam skrypt w bashu i chciałbym,żeby użytkownik mógł go wykonać, ale nie mógł go przeczytać ( czyli podglądnąć kod skryptu ) - czy jest jakiś prosty sposób na zrobienie tego ?
Tylko kompilacja sryptu. Jest takowy kompilator (jak mnie pamięć nie myli zwie się SHC). Chyba na NND działa :)

_________________
jamp@99xBEZ_TEGO.pl
TL-ER6020,TL-SG3216,TL-SG3210,RT-N66U(AP),RT-N16(AP),TL-WDR4300(OpenWrt)
SYNOLOGY DS112+ 3TB, D525MW 4GB RAM 500GB - DEBIAN
E35M1-I 8GB RAM 500GB,2x4TB(raid1),2x3TB(raid1) - SLACKWARE
ix2-200 2x3TB(raid1),GoFlex Net 2x1TB - DEBIAN ARM,GoFlex Net 2x500GB


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 11 maja 2010, 02:54 
Offline
PGF

Rejestracja: piątek, 25 lutego 2005, 18:22
Posty: 1430
Lokalizacja: Elbląg
jamp pisze:
[...]Jest takowy kompilator (jak mnie pamięć nie myli zwie się SHC). Chyba na NND działa :)

Nie myli Cię pamięć i działa - fajna sprawa :)

pacman -Sy
pacman -S shc
pacman -S shc-man

Pakiet jest w testing więc trzeba włączyć to repozytorium w pacman.conf

_________________
F33/F07,F11,F13,F17
ObrazekObrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl