Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 23 czerwca 2017, 07:04

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek, 3 grudnia 2010, 06:01 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 27 marca 2004, 05:21
Posty: 284
Lokalizacja: Dublin
Jak mogę w bashu pobrać ze strony www tylko kilkanaście bajtów :?: Niestety wget z opcją -Q15 oraz z podanym plikiem wejściowym zawierającym adres strony -iadresy.txt z zawartością (http://www....) nie działa (pobiera całą stronę) chociaż w manualu podają, że to powinno zadziałać :(

_________________
jamp@99xBEZ_TEGO.pl
TL-ER6020,TL-SG3216,TL-SG3210,RT-N66U(AP),RT-N16(AP),TL-WDR4300(OpenWrt)
SYNOLOGY DS112+ 3TB, D525MW 4GB RAM 500GB - DEBIAN
E35M1-I 8GB RAM 500GB,2x4TB(raid1),2x3TB(raid1) - SLACKWARE
ix2-200 2x3TB(raid1),GoFlex Net 2x1TB - DEBIAN ARM,GoFlex Net 2x500GB


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 3 grudnia 2010, 20:02 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 23 stycznia 2008, 17:32
Posty: 690
Lokalizacja: Pabianice
A nie mozesz tego zrobic w php do zmiennej ? i pozniej zrobic z tym co chcesz ?
Chociazby zapisac wynik do jakiegos pliku ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 3 grudnia 2010, 20:52 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 27 marca 2004, 05:21
Posty: 284
Lokalizacja: Dublin
CyberDuck pisze:
A nie mozesz tego zrobic w php do zmiennej ? i pozniej zrobic z tym co chcesz ?
Chociazby zapisac wynik do jakiegos pliku ...
Właśnie prawie tak jest (zapis nie do pliku a do zmiennej) :) Tylko, że index.php jest na virtualce i gdy coś się z dnsami posypie to ściąga stronę główną która jest zmiennej długości i może mieć nawet ponad 100KB a ja nie chcę rezerwować aż tyle pamięci obrabiając wynik w języku C. Ptrzebuję pobrać tylko 15 bajtów (192.168.100.212) do dalszej obróbki :)

_________________
jamp@99xBEZ_TEGO.pl
TL-ER6020,TL-SG3216,TL-SG3210,RT-N66U(AP),RT-N16(AP),TL-WDR4300(OpenWrt)
SYNOLOGY DS112+ 3TB, D525MW 4GB RAM 500GB - DEBIAN
E35M1-I 8GB RAM 500GB,2x4TB(raid1),2x3TB(raid1) - SLACKWARE
ix2-200 2x3TB(raid1),GoFlex Net 2x1TB - DEBIAN ARM,GoFlex Net 2x500GB


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 3 grudnia 2010, 23:31 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 23 stycznia 2008, 17:32
Posty: 690
Lokalizacja: Pabianice
Jak sie cos posypie z dns to tak czy tak nie odczytasz zawartosci strony na ktorej Ci
zalezy i nic nie pisalem o C++ tylko o php. Mozna wszystko policzyc w zmiennej php, a
dalej to przekazac w dowolnej formie. Pisalem o tym, ze te potrzebne juz
15 bajtow mozesz dostarczac wlasnie przy pomocy php.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 4 grudnia 2010, 11:25 
Offline
PGF

Rejestracja: wtorek, 27 czerwca 2006, 14:09
Posty: 2112
Lokalizacja: Poznań
Cyber, doczytaj co Jamp pisze.

Masz racje, z jakiś powodów -Q nie daje efektu. Może spróbuj dodatkowo użyć head?

_________________
Jakub Cichocki

cogitech group | reklama, marketing, informatyka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 26 grudnia 2010, 10:59 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 19 czerwca 2005, 17:55
Posty: 167
tak jak Jakub mowi, pociagnij caly plik, raczej to nie powinien byc problem,,, i w bashu po prostu headem i tailem mozesz wyciagnac dokladnie co chcesz ;x


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl