Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 17 grudnia 2017, 13:57

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek, 24 lutego 2011, 19:24 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
Witam
Mam drobny problem a mianowicie.
Jest sobie ups, który wysyła powiadomienia przez maila i tu jest drobny problem, że łącze jest z telekomunikacji, która blokuje wysyłkę portem 25 jak wiadomo. Niestety w upsie nie widzę możliwości zmiany portu.
Co można wsadzić na linii ups -- router, żeby przekierować port z 25 na jakiś inny. Jakiś router? Ale co? Jakieś propozycje?

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 24 lutego 2011, 19:33 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
Przeniosłem na forum linuksowe, zeby offtopiców nie psuć. :P
A przekierowanie 25 na 587 na routerze?

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 24 lutego 2011, 20:28 
Offline
CDN Support

Rejestracja: środa, 12 lipca 2006, 14:46
Posty: 497
Lokalizacja: Sarnaki / Warszawa
jeżeli chodzi o blokowanie portu 25, można to wyłączyć ;) poszukaj w necie... z tego co pamiętam trzeba było wpisać coś przed loginem do połączenia, jeżeli mówimy o neo, w dsl kiedyś było to wyłączone, teraz nie wiem jak jest..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 24 lutego 2011, 22:19 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
Mam pocztę na DSL i własny revdns, więc nic nie jest blokowane.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 26 lutego 2011, 09:43 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1203
Lokalizacja: Bieruń
Maciek pisze:
Mam pocztę na DSL i własny revdns, więc nic nie jest blokowane.

Tepsa blokuje tylko na neo 25 port, w DSL-u jest on dalej otwarty, przez przypadek mnie zablokowali, bo moje IP bylo w puli adresowej neo, ale po telefonie na 19330 odblokowali.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 27 lutego 2011, 10:28 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
Maciek pisze:
Przeniosłem na forum linuksowe, zeby offtopiców nie psuć. :P
A przekierowanie 25 na 587 na routerze?

Brak takowej opcji :) Musiałbym jakis router wcisnąć między upsem a obecnym routerem

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 27 lutego 2011, 12:16 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
Zaraz? UPS ma swój IP?, Czy też jest do jakiegoś kompa podłączony? Do routera?

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 27 lutego 2011, 12:36 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 14:08
Posty: 3984
Lokalizacja: Rzeszów
Proponuje na poczatek przedstawic dokladny schemat sieci.

_________________
FAQ dla NND: http://nnd-linux.pl/faq.php
Doswiadczenie, to cos, co zdobywasz tuz po chwili w ktorej go potrzebowales.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 27 lutego 2011, 12:44 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
ups ---- router (TP-Link td-w8960n) --- neostrada

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 27 lutego 2011, 12:47 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
To nam ma pokazać, ze UPS ma swój IP, czy że zasila router TPLinka?

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 27 lutego 2011, 13:22 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 14:08
Posty: 3984
Lokalizacja: Rzeszów
W takim wypadku najprostszym rozwiazaniem bedzie odblokowanie sobie portu 25 na neo.

_________________
FAQ dla NND: http://nnd-linux.pl/faq.php
Doswiadczenie, to cos, co zdobywasz tuz po chwili w ktorej go potrzebowales.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 28 lutego 2011, 02:51 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
Maciek pisze:
To nam ma pokazać, ze UPS ma swój IP, czy że zasila router TPLinka?

ups ma jak najbardziej swoje ip, sorki nie widziałem poprzedniego twojego posta.
Nie wiedziałem, że da się odblokować port 25 a to mi niespodzianka ;)
Dzięki wielkie.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl