Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 17 czerwca 2025, 23:12

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 18 ] 
Autor Wiadomość
Witam mam pytanie w logach bardzo czesto pojawia sie mi wpis kernel: MASQ: failed TCP/UDP checksum from xxx.xxx.xxx.xx!. Chcialbym sie dowiedziec co on oznacza, jakie sa jego powody i jak sie tych powodow pozbyc :!: :!:

Tytuł:
MODERATOR

Czy to ten sam scorpio - ulubieniec Kip'y ze starego forum :?: Jeżeli tak, to znaczy, ża pamięć ma baaardzo słabą :!:
Może tak przed kolejnym "trafionym" pytaniem zajrzeć do Freesco FAQ?

Tytuł:
nie nie wiem czy to ten sam ale jesli masz cos do mnie to zapraszam na gg a tak poza tym we freesco faq jest napisane ze jesli takie wpisy wystepuja to trzeba cos zrobic ale niestty zapomnieli co wiec pytam

Tytuł:
MODERATOR

Stary! Nic do Ciebie nie mam, ale widzę, że czytać ci się nie chce!!!
Poniżej cytat z info_2.0.pdf:
Cytuj:
9.1 Co oznaczają komunikaty w logach typu “checksum failed ”?
kernel:MASQ:failed TCP/UDP checksum from 194.237.107.43!
Informują o odrzuceniu przez jądro systemu pakietów w których została wykryta nieprawidłowa
suma kontrolna służąca do sprawdzania poprawności takiego pakietu.Nie należy się tym
przejmować o ile nie jesteśmy zalewani setkami takich pakietów na minutę.

Gdzie ty tam widzisz, że trzeba coś z tym zrobić :?: :?: :?:

Tytuł:
he widze ze nie jestem sam wsrod slepcow :-) pan lamer rowniez do mnie dolaczyl :-) a teraz cytuje:
"Nie należy się tym przejmować o ile nie jesteśmy zalewani setkami takich pakietów na minutę." !!!!!!!! hym i co pan na to uzyskam jakas odpowiedz na moje pytanie czy nadal sie pan bedzie wymadrzac ??

Tytuł:
Honorowy Admin

To trzeba było napisać, że masz np. 300 razy na minutę taki wpis...
Znaczy to, że po stronie dostawcy Internetu jest coś co powoduje same złe pakiety... (np. zły terminal SDI, półka itp). Drukuj logi i idź z tym tam gdzie trzeba. Jeśli są to pojedyncze wpisy, najczęściej zresztą z serwera gadu gadu, adserwer onetu, serwey gier online to nie wpadaj w panikę, ewentualnie jeśli te wpisy cię denerwują, usuń przyczynę (odinstaluj gadu gadu... itp.).

Tytuł:
Dobra wporzadku dzieki ci omo, w koncu ktos normalny. Od razu pisze ze nia mam 300 razy na minute tego wpisu tylko z 10 razy i faktycznie to od gg, ale myslalem ze przyczyna tego jest cos w serverku, a nie lubie jak mam cos zjebane. U mnie musi byc wszystko 1 klasa zrobione, ale jeszcze raz wielkie DIZEX za fatyge.

Tytuł:
Użytkownik

Zobaczlepiej na problemy z konfiguracją na post:
nie wszystkie strony internetowe wchodzą ?!?
albo zajżyj na stare forum i poszukaj MRU/MTU

No i chłopaki mają racje że nie chce Ci sie czytać bo post na nowym forum jest świerzy i gorący jak ciepłe bułeczki :lol:

Tytuł:
Honorowy Admin

scorpio pisze:
Dobra wporzadku dzieki ci omo, w koncu ktos normalny. Od razu pisze ze nia mam 300 razy na minute tego wpisu tylko z 10 razy i faktycznie to od gg, ale myslalem ze przyczyna tego jest cos w serverku, a nie lubie jak mam cos zjebane. U mnie musi byc wszystko 1 klasa zrobione, ale jeszcze raz wielkie DIZEX za fatyge.

No więc w konsekwencji lamer miał rację, a gdybyś myślał, to sam byś sprawdził z jakiego adresu są te walnięte pakiety. I dlatego bardzo proszę na przyszłość nie lekceważyć cudzego czasu i trochę więcej własnego poświęcić na samodzielne zdobywanie wiedzy. Inaczej nigdy nic nie będzie "pierwsza klasa".

Tytuł:
oj panowie panowie zero uczuc macie do ludzi :P trzeba byc wyrozumialym dla innych a nie qrwa krytykowac

Tytuł:
MODERATOR

Ciekawe scorpio czy też byłbyś taki "uczuciowy" jakbyś zobaczył po raz "x" to samo pytanie, na które już x+5 razy była odpowiedź...
Dodatkowo (tylko bez urazy...) polecam poczytać: http://www.rtfm.bsdzine.org/rtfm/
To na prawdę pouczająca lektura - właściwie, to powinien to czytać każdy nowy forumowicz.
Łukasz! Może tak do e-maila powitalnego dołączać ten link???

Tytuł:
o widzisz lamer o tym linku nie wiedzialem- ale juz wiem (thx) przeczytam sobie, ale fajnie ze cie dodawac nauczyli w szkole :P

Tytuł:
Honorowy Admin

Uważaj scorpio - masz żółtą kartkę.

Tytuł:
Moze i wina byla 'scorpio' ze nie opisal dokladnie.....
ale dawanie zoltych kartek o co to q*** chodzi ?

nie szlo po prostu odpowiedziec zamiast cwaniakowac ;
wiem ze powtarzajace sie posty potrafia wkurzac, ale bez przesady

No rzeczywiscie ten link by trza bylo przeslac kazdemu moze to
forum bylo by bardziej kulturalne, a przynajmniej odpowiedzi..... ;

Nie ma to jak pomoc kolezenska......szybka i fachowa ( akurat ) :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
O to jest normalny Czlowiek (robot) RObOS
A tak na marginesie mam jedno pytanie bo sie mi nie chce czytac co oznacza zolta kartka ??. Bo jesli zblokowanie ip czy zblokowanie nicka czy cos w tym stylu to moze byk i tak se wejde pod innym ip wiec odpowiedzcie mi

Tytuł:
pewnie dostaniesz zolta pocztowke z pozdrowieniami od "Freesco Team"
ja lubie niebieski kolor to poprosze.... :P

Tytuł:
he no milo by bylo z ich strony jak bi mi pozdrowka przyslali he moze byc nawet na zoltym papierku bo bardzo lubie :D

Tytuł:
Honorowy Admin

RoBoS pisze:
No rzeczywiscie ten link by trza bylo przeslac kazdemu moze to
forum bylo by bardziej kulturalne, a przynajmniej odpowiedzi....

A może najpierw ci, którzy pytają zastanowiliby się, zanim zrobią kolejny "click" i byliby też bardziej kulturalni...
To nie jest linia teleaudio, tutaj ludzie poświęcają swój czas prywatny na pomaganie innym, nie robią tego za pieniądze, więc należy im się trochę szacunku.
A żółta kartka oznacza, że ktoś może się nie doczekać odpowiedzi na swoje następne pytania.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 18 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.