Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 16 sierpnia 2025, 00:37

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Użytkownik

Witam
Instalowałem już kilka razy mc Maćka i nigdy nie miałem takiego problemu.
Tak jak Zciech napisał, odinstaluj wszystko i zainstaluj ponownie.

Pozdrawiam

Ha ha ha kto teraz mi posprząta ten śmietnik po weczytaniu mc-4.5.55-maciek.Czy może ktoś poprawiał ten plik jak ostatnio wczytywałem był error a teraz na całym dysku go mam i zawis systemu 8O
Wlodas.

Tytuł:
Honorowy Admin

Pakiet mc nie robi żadnegośmietnika, instaluje się w jednym miejscu spokojnie, coś skopałeś niewątpliwie, ale co tego nikt z nas nie zgadnie...

Tytuł:
Może przesadziłem z tym śmietnikiem ale jest tak. Kilkakrotnie zmieniałem i formatowałem hd.Ma on tylko 270 Mb więc to nie boli.Po zrobieniu cp /fd/.........../mnt/router/drv i zalogowaniu sie do sieci. Wpisuję installpkg pliku który mnie interesuje w moim przypadku jest nim plik mc-4.5.55-maciek oczywiściw ze strony "download.freesco" dostaję komunikat, że powinienem najpierw zainstalować lewy-lib.Po skopiowaniu reboot i na nowo wpisuję installpkg i plik mc-4.5.55-maciek.Nie wiem czy to dobry wynik ściągania bo jest 3.33sek 880.65k/sek ale po reboocie pokazują się napisy chyba do eth0 pokazujące mi IP i sporą ilość linijek z takimi rzeczami jak:
/rc/rc_msg
/rc/rc_start
/mnt/router/rc_rc_init
to jest na całym ekranie nie widząc początku i przy każdym obok napis powtarzający się "Accesing a corrupted shared library"

Tytuł:
PGF

Przed chwilą zainstalowałem na czystym freesco lewy-lib i mc i działa bez problemu.

Tytuł:
No tak dzięki nie pomyślałem zrobiłem jeszcze raz format wczytałem :idea: nowo-ściągniętego Freesco zrobiłem installpkg na spoko i działa i jest na swoim miejscu.Prawdopodobnie albo cos siedziało na hd albo coś się zwaliło na dyskietce. :wink: Teraz w poszukiwaniu turbo bo fatalnie mi to działa i muszę coś pomyśleć nad rozgałęzieniem z 2 karty na dwa kompy z sieciówkami. :wink: Myślę, że coś znajdę w postach. Dzięki za wyrozumiałość i wytrwałość. :D :D :D Wlodas.

Tytuł:
Użytkownik

tak jakby ktos mial jeszcze podobny problem kiedys to napsze co o tym sadze :)
W freesco sa problemy jesli mamy dwie sieciowki rozne , np jedna isa druga pci , lub jedna combo a druga 10/100 jest problem z tym ze nie da sie zmianic kolejnosci wykrywania , sam mialem problem bo mialem jedna sieciowke 10/100 do modemu i jedna combo bo mialem siec na bnc i taka konfuguracja nie dzialala bo zawsze freesco pierwsza wykrywal ta combo i ja ustawial zeby sie laczyla z modemem a ta 10/100 na net chcial poscic , nic nie dala zmiana slotow i inne kombinacje programowe , dopiero wymiana dwoch sieciowek na comba takie same .

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.