Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 20 czerwca 2025, 20:47

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Dzien dobry
Mam pytanie. Mianowicie prosze o dokladny opis podzielenie lacza dla DSL 512 (jestem totalnym laikiem w sprawach sieci). Posiadam modem speedstream 5100 podlaczony do servera za pomoca skretki (wtyk RJ45) Zanim napisalem ten post przeczytalem mnostwo innych na temat konfiguracji tego dsl'a. Jest bardzo duzo przykladow tylko w niektorych nawet nie wiadomo na jakiej wersji freesco jest to robione albo jest za malo dokladnie. Jak wiadomo DSL posiada jeden staly adres IP w (512) i czy to ma jakies znaczenie przy konfiguracji czy tez nie. O linuxie nie mam zieolonego pojecia dzisiaj wlaczylem pierwszy raz jedyne co udalo mi sie zrobic dzieki waszym postom to stworzyc dyskietke starowa freesco.aha i jeszcze jedno w niektorych postach jest napisane ze latwiej jest to zrobic za pomoca NND ale nigdzie nie jest wytlumaczone co to jest Moze jakis skrot ale nie wiem od czego.
Serdecznie prosze o podpowiedz w tej sprawie
za wszystkie serdecznie z gory dziekuje
PS jesli post taki juz istnieje na forum to serdecznie przepraszam ale go najwyrazniej nie znalazlem.

Użytkownik

ajro pisze:
jestem totalnym laikiem w sprawach sieci
O linuxie nie mam zieolonego pojecia dzisiaj wlaczylem pierwszy raz jedyne co udalo mi sie zrobic dzieki waszym postom to stworzyc dyskietke starowa freesco.
napisane ze latwiej jest to zrobic za pomoca NND ale nigdzie nie jest wytlumaczone co to jest
Uzyj przycisku Szukaj... 8)
Widze ze strasznie malo udalo Ci sie zrobic dzieki temu forum... Niektorzy calkiem "wypasione" serwery pouruchamiali dzieki pomocy kolegow...
Proponowalbym najpierw zaczac od wyswietlenia strony http://www.google.pl - poszukaj informacji dotyczacych budowy sieci, co to jest, z czego sie sklada, jak wyglada, czemu sluzy, z czym sie je ;) Zapoznaj sie z podstawowym slownictwem... Bez podstawowych informacji ani sie nie zabieraj za to bo stracisz tylko czas... Opisow konfiguracji DSL'a jest od groma i troche - wystarczy poszukac - jest jednak podstawa -> trzeba juz cos wiedziec... a jak nie to sie dowiedziec :) Bo wszelkie informacje zawarte w postach sa bardzo szczegolowe - trzeba tylko umiec je "rozszyfrowac" ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.