Witam znawcy

Mam problem probowalem rozwiazac go sam ale raczej sobie z tym nie poradze. Wszyscy piszecie ze macie zainstalowane jakies portale na freesco NUKE i inne ktore wykorzystuja php i mysql. Ja tez instalowalem juz wiele takich systemow portalowych na swoim freesco i za kazdym razem mam problem z logowaniem! Zakladam konto np. w jakims systemie portalowym i nie moge sie zalogowac nic sie nie dzieje! Przysiegam ze nie rozumiem tego skoro baza danych dziala prawidlowo bo zapisuje rekordy gdy dodaje uzytkownika wszystko wyglada niby sprawnie ale tak nie jest! Prosze powiedzcie mi co jest zle zrobione? Byle jaki skrypt zainstaluje na serwerze ktory wykorzystuje baze danych i nie moge sie zalogowac poprostu logowanie wyglada tak: wciskam zaloguj a tam sie nic nie dzieje strona z logowaniem odswieza sie, lub w innych przypadkach jest napisane ze haslo jest nieprawidlowe a haslo jest 100% prawidlowo wpisane.

Juz naprawde nie mam pomyslow czy to w php.ini? czy co ? no nie wiem... prosze o pomoc! dla przykladu dam link na test
http://212.244.84.30/portal/ nick: jaco haslo: aaaaa
oraz podobno login: admin haslo: aaa
i tak ani jedno ani drugie nie dziala!