Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 17 czerwca 2025, 20:18

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Witam. !!!
Odpaliłem Freesco 0.3.x dla SDI, łączy ładnie bez problemowo. Jednak w sieci LAN nie mam dostępu do internetu. W czym mam problem i jak powinienem konfigurowac Freesco i moje komputery w sieci.

Tytuł: Odp

Po prostu komputer na którym jest freesco to bramka. Jesli masz windowsa XP musisz na wszystkich kompach w sieci wpisac IP nadane komputerowi we fresco jako bramke. Ta opcja jest w połaczeniu sieciowym protokołu TCP/IP.
Co za tym idzie w te protokoły musisz wpisać adres IP różniacy sie ostatnia litera od serwerowgo. Np. 192.168.1.1 - to serwer więc w kolejnych zmienia sie: 192.168.1.X gdzie w miejsce X wpisujesz kolejne liczby 2 potem dla kolejnego kompa 3 itd. Takze musisz wpisac w protokole maske podsieci 255.255.255.0 i adresy DNS: 194.204.152.34 i 194.204.159.1. To już wszystko. Wykonaj to na wszystkich kompach i powinienes miec net'a. No chyba ze masz cos zle ustawione na freesco. Czasami jesli ktos uzywa kazzy moze byc tak ze od razu wylacza net sie. Znaczy wirusy generuja super ruch i nic sie nie da robic. W tym celu ustal zawirusowany komp i oczysc go i zresetuj serwa. Amen :]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.