Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 17 czerwca 2025, 14:45

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Witam. Przeszukałem już kilka forum w niecie, by znaleźć wytłumaczenie tego zjawiska i nic nie znalazłem.

Chodzi o to, że potrzebuję dokonać forwardu portów na FreeSCO 0.3.2, np. portu 5000 dla kompa 192.168.0.2. Wpisuję więc
: [/] [] ()
ipportfw -A -t zewn.ip.serw/5000 -R 192.168.0.2/5000
ipportfw -A -u zewn.ip.serw/5000 -R 192.168.0.2/5000

a potem sprawdzam na stronie http://tdn.no-ip.org/connection_test, czy działa (oczywiście z tego kompa). Otrzymuję taką informację:
Cytuj:
error/resest on ip <ip.serwera>!

Jedynie dla portu 4662 mam komunikat:
Cytuj:
connection was accepted on ip <ip.serwera>

Dlaczego mogę dokonać forwardu tylko tego jednego portu i jak się z tym uporać? Z góry dzięki za odpowiedź.

Tytuł:
Użytkownik

Nie ufalbym wskazaniom w/w stronki :) Przed chwila ja odwiedzilem i sprawdzilem 3 porty ktore mam przekierowane - tylko na jednym bylo poprawne potwierdzenie forwardowania :) Mimo ze przekierowanie dwoch nastepnym takze dziala poprawnie - stwierdzenie oparte na poprawnej pracy programow do ktorych sa przypisane...

Tytuł:
Właśnie wróciłem z domu i okazało się, że zaczęło działać przekierowanie portu 4663 - nie wiem jak się to stało. Stronka, którą podałem, poinformowała mnie, że jest OK, także program używający tego portu zaczął chodzić (wcześniej informował mnie, że port 4663 jest nieosiągalny).

Kiler - skoro mówisz, że ta stronka coś szwankuje, to mógłbyś mi powiedzieć, jak mogę sprawdzić działanie przekierowania portów? Nie chodzi mi o wydruki, ale faktyczne sprawdzenie, czy przerzuca pakiety.

Tytuł:
Użytkownik

Khrys pisze:
Kiler - skoro mówisz, że ta stronka coś szwankuje, to mógłbyś mi powiedzieć, jak mogę sprawdzić działanie przekierowania portów?
Ja przyjmuje za prawdziwe stwierdzenie ze po wpisaniu regul forwardujacych lub po dopisaniu portow do forward.cfg przekierowanie dziala :) Mam przekierowanie dla GG i pliki sie bezproblemowo przesylaja, mam przekierowanie dla DC i lacze sie bez problemu w trybie active, mam przekierowanie dla torenta i laczenie i przesylanie plikow dziala (w azureusie mialem zielone buzki :) ). Powiem Ci szczerze ze nigdy nie zastanawialem sie na sprawdzaniem forwardowania - po prostu dziala :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.