wiem że jestem upierdliwy , ale ciągle nic mi nie wychodzi a w interku brak szczegółów wszystko trzeba dopracować - wypróbować samodzielnie - jako że jestem nielinuksowy , miłobyłoby ( zpewnościa nie tylko dla mnie ) coś spłodzić (prośba do fachowców) !!
a dokładniej :
mam tepsowe DSL 500 , jako że jestem daleko od centrali ponad 7 km łacze dosyć często wisi !! , z rok temu zmajstrowałem sobie więc taki układzik elektroniczny który wraz z restartem serwerka "freesco-wego" wyłacza na chwilę modem DSL ( tylko takie chwilowe wyłaczenie zasilania jest w stanie go odwiesić ) , w chwili obecnej mam ustawione w atd restartowanie serwera , ale zwiechy DSL'a tak sie nasiliły ze czasem potrafi sie powiesić już w 15-20 minut po restarcie - a sąsiedzi (uzytkownicy) zaraz podnoszą larum !!
Proszę więc bardzo jeżeli znalazłby sie ktoś życzliwy o "dokładne" napisanie skrypciku ??(nie wiem jak to nazwać ) który powiedzmy co 10-15 min pingowałby np
www.google.pl i w przypadku braku odpowiedzi restartowałby serwerek - ja ze swojej storony zapewniam "dozgonna wdzięczność" no i pomoc młodszym (słabszym) o ile sie tacy znajdą !!!
Gorąco pozdrawiam grono FREESCO-wców !!