Witam...
Mam nadzieje ze obecny tu temat nie bedzie zasmiecal forum w tym miejscu a przyszle odpowiedzi pomoga rowniez innym uzytkownikom w podjeciu decyzji.
To ze Chello mozna podzielic przy pomocy FreeSCO to juz wiem z innych postow. Czy wystarczy tylko ustawienie dla eth0 pobierania IP z DHCP?
I najwzniejsze co moze juz nie jest specjalnie zwiazane z samym FreeSCO... Interesuja mnie opinie uzytkownikow tego typu lacza. Wyczytalem w sieci wiele "za" jak i wiele "przeciw". Czy warto przesiadac sie z DSL'a - od razu zaznaczam ze predkosc i cena nie jest jedynym wyznacznikiem... Przy DSL'u od dwoch lat nic nie grzebalem i wszystko chodzi jak nalezy. Chello dopiero wchodzi na nasze osiedle i stad ta niepewnosc. Nie chcialbym byc krolikiem doswiadczalnym testujacym lacze na moim osiedlu

Jak sie sprawuje chello? Utrzymywanie predkosci, przerwy w dostawie internetu....? Wyczytalem gdzies o niemozliwosci prowadzenia wlasnych serwisow www, ftp, poczty z powodu poblokowanych portow. Czy poblokowane sa rowniez inne uslugi, serwisy, p2p? Wyczytac mozna rowniez o problemie wczytywania stron gdyz wszystko kierowane jest przez proxy - prawda to? I jak jest z rejestracja MAC'a sieciowki do ktorej podpiety jest modem - co w przypadku koniecznosci wymiany sieciowki - beda problemy z rejestracja nowego MAC'a? Sa jakies haczyki w umowie?
No i jeszcze sprawa zwiazana z publicznym ale jednak dynamicznym IP. Zawsze mozna sie zarejestrowac na DynDNS zeby prowadzic www. A czy przez DynDNS mozna rowniez prowadzic ftp? Albo poczte?
Bede wdzieczny za kazda odpowiedz i podpowiedz