Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 16 sierpnia 2025, 11:03

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość

Mam siec z 6 komputerami podlaczonymi przez serwer freesco do SDI. Kazdy z tych uzytkownikow bałwan jestem ze stron www i kazy kilka (3-4) godzin dziennie i wszystko dzialalo pieknie.

Od 4 dni mam podlączone siodmego użytkownika ktory bałwan jestem z kazy 24 godziny na dobe. Od mometu kiedy go podłączylem serwer zaczol sie zawieszac w nocy w roznych godzinach od 24 do 6 rano.

Dlaczego tak się dzieje ???

Dodam jeszcze ze serwer chodzi na Pentium 75 i 16 MB Ram i działa tylko jako ruter.

Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam.

Tytuł:
Moze ten siodmy uzytkownik to jakis cwaniaczek i cos kombinuje. Moze twoj router stal sie celem jego treningowych atakow. Odetnij g na pare godzin i zobacz czy wtedy stabilnosc serwera powroci do normy.

Tytuł:
Kaza podobnie jak emule czasami wiesza serwer. Miałem taki sam problem internet zamierał lub zwiecha serwera co jakiś czas. Pozmienialem wartości MTU i MRU w setupie i zmniejszyłem wartości czasów dla pakietów w RC_MASQ na 750 20 100 i jakoś działa. Dodam że u mnie na SDI jest 6 komp z czego 2 ssają mułem :P i jakoś wytrzymuje.
Pozdrawiam

Tytuł:
jest roznica pomiedzy zawieszeniem lacza a zawieszaniem serwera...
na sdi przy programach typu emule, kazaa czesto sie lacze wieszalo na kilka sekund czy minut...
natomiast na neo nie wiesza sie lacze tylko serwer...
juz 3 noc pod rzad wstaje rano a serwerek zawieszony...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.