Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 16 sierpnia 2025, 14:25

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
MAC!EK pisze:
na początek zacznę od końca :twisted:

Naprawdę się cieszę, że podajesz tylko jeden błąd bo na pewno jest ich tam więcej mimo tego, że sprawdzałem część słów w słowniku ortograficznym (chyba zaczne pisać w wordzie i wklejać) 8)

MAC!EK pisze:
Justice RaadaaRa nie liczy, ani nie ogranicza uploadu, zajmuje się tylko downloadem. Nowe (ulepszone moim zdaniem) justice mat1l9s'go zlicza i ogranicza zarówno upload jak i download

To jest nieporozumienie. Jak zaczynałem pisać swojego posta nie było jeszcze Twojego na temat "nowego" justice, pisałem więc o justice RaaDaaRa i zadaje się napisałem to samo co MAC!EK tzn. Justice ogranicza tylko download, a nie upload. Może nie napisałem tego zbyt jasno ale o to mi chodziło. Pisząc, że justice blokuje ruch wychodzący chodziło mi o zasadę działania shaper`a cytuję ze strony RaadaaRa: "Niestety shaper potrafi ograniczać tylko ruch wychodzący, także jedyna możliwość to podpięcie go pod interfejs sieci lokalnej, tak aby dane były ograniczane na drodze z serwera do usera."

Kończe juz swoje lamerskie wywody i naprawdę zostawiam tę sprawę specjalistom.

NIECH ŻYJE ORTOGRAFIA NATURALNA

Tytuł:
dzięki za zainteresowanie - choć właściwie to dalej nie wiem czemu mi się freesco (easy PL) wiesza po godzinie gdy mam wypełnioną tablicę justice.hst (24 kompy z sieci osiedlowej). Jak jest pusta to chodzi OK ze wszystkimi tego konsekwencjami opisanymi przez fiszaj'a. Na windzie nic nie będę stawiać (może z wrodzonej sympatii dla pana B.G :D :D ). Narazie (a może już docelowo) kolega postawił nam serwerek na Auroxie 8 gdzie narazie chodzi squid oraz taki skrypcik do dynamicznego dzielenia łącza (coś na kształt justice) który kontroluje upload. Chodzi to ustrojstwo dopiero pół dnia - do tej pory nikt się nie wzbudzał (ale naszemu głównemu kazowiczowi zepsuł się komputer :D :D :D ).

temat freesco easy + 2 sieci poddaję RaaDaaR'owi i jego grupie jako temat do rozmyślań - chętnie służę pomocą w testowaniu bo mój stary gruchot gdzie było freesco z pełnym wyposażeniem stoi dalej pod biurkiem i kwestia jego podpięcia do sieci to tylko przepięcie 3 wtyczek.

polecam się na przyszłość

dzięki dla Maćka, RaaDaaR'a i Zciecha oraz Mateusza z http://www.n-t.prv.pl/ za wsparcie moralne.

anka

Tytuł:
Użytkownik

fiszaj pisze:
A tak na marginesie ilu użytkowników z tych 150 jest zadowolonych i jakie to łącze?

Wszyscy.
Nie samym DSL'em żyje freesco. Jest też Polpak i inne tego typu łącza....

Tytuł:
No tak na Polpaku to co innego, wcześniej rozmawialiśmy o dsl. Dsl dla jednego to mało :lol:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.