Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 29 lipca 2025, 22:18

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PGF

To znaczy, ze juz raz zainstalowales w sklad pakietu wchodza pliki:
: [/] [] ()

mnt/router/rc/uninst/tshaper.rm

mnt/router/rc/rcuser/tshaper/shapecfg
mnt/router/rc/rcuser/tshaper/README.shaper
mnt/router/rc/rcuser/tshaper/README.credits

mnt/router/drv/shaper.o

Co prawda u mnie ponowne zainstalowanie nie daje bledu.By odinstalowac uruchamiasz:

mnt/router/rc/uninst/tshaper.rm

to kasuje wszystkie pliki.

Pakiet po zainstalowaniu nie uruchamia sie automagicznie, nalezy wykonac dodatkowo czynnosci opisane w readme (napisac dodatkowy skrypt) opis jest w mnt/router/rc/rcuser/tshaper/README.shaper lub na stronie autora

Tytuł:
Po zjedzeniu wielu nerwow w koncu pakiet tshaper sie zainstalowal. Owszem on sie wczesniej instalowal ale skladajace sie na niego pliki byly puste.

Opslugujac sie opisem ze strony autora i ze starego forum udalo mi sie napisac skrypt ucinajacy transfer wszystkim. No ale nie oto mi chodzilo. Probowalem to zrobic dla jednego uzytkownika i nie zabardzo wiem jak to zrobic bo opis na stronie autora nie jest dlamnie zbyt jasny.

Czy ktos moglby mi napisac jak ma wygladac ucinanie transferu dla jednego uzytkownika np. do 3k/s.

Ten moj kazowicz nie daje mi zyc a cala reszta chce mnie zlinczowac bo net dziala jeczsze wolniej jak na modemie.

Madrzy ludzie pomozcie prosze !!!!!

Tytuł:
Sorki ze sie nie odzywalem sporo czasu ale sami rozumiecie, praca itd a w domciu internetu nie posiadam...

Jesli chodzi o pakiet rshaper to instaluje sie u mnie bez problemu i transfery tnie rowniez bez problemu... specjalnie z tej okazji installnalem kazee i testowalem . Po wpisaniu limitu na 1200 b/sek stronki nie bardzo chcialy sie otwierac i telnet po lokalu cial sie niemilosiernie :>

Jakby jakies jeszcze pytanka odnosnie rshaperka ktos mial to zapraszam na GG 1740387 od 8.00 do 15.00

Tytuł:
ja zainstalowałem ten pakiet działa,ale nie zadowala mnie obcięcie transweru do serwera,poza tym przestała działać SAMBA nie jest widoczna w sieci nie wiem dlaczego być może tak się dzieje. A poza tym
przydałoby się dla każdego z osobna przydzielić transwer! albo np. tylko dla jednej osoby bo za dużo ssa!!

na całą sieć u mnie wyglada to tak:
-------
#!/bin/sh
cd /mnt/router/rc/rcuser/tshaper
shapecfg attach shaper0 eth0
shapecfg speed shaper0 77000
route del 192.168.0.0
ifconfig shaper0 192.168.0.1 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.0.255 up
route add -net 192.168.0.0 dev shaper0
-------
77000 (~3-4kB/s) tu ustawilem predkosc nie wiem ile dokladnie bo strasznie pływa.trzeba poeksperymentować. Stworzylem sobie plik tshaper.sh i wpisalem powyzsza bałwan jestem nadalem mu status chmod a+x tshaper.sh i do rc_user dodalem jeszcze w rc_user fork /mnt/router/rc/rcuser/tshaper/tshaper.sh ale nie wiem czy to jest konieczne. Ważne, że działa.

Jak ktoś wie jak zrobic tylko dla 1 usera np z ip, 192.168.0.2 to niech da znać!! Papa.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.