Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 16 sierpnia 2025, 09:21

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Hmm okazuje się że własnie Ci co nie potrafią. stwierdzaja że jednak jest łatwiej niż na freesco. Pozatym wypraszam sobie nic nie sciągnęlem od kogoś z opisów. Bo są na necie bznadziejne i spierdolone na maxa.

A co do reklamy to masz rację, ale kto zabrania komuś u mnie sie zareklamować Wedle ideii samego internetu: " Internet to wolnosć " więc można wyrażać swoje opinie, a to że sobie nieraz klikne to przecież nie jest spam. Kto komu każe czytać to co pisze lub wchodzić tam gdzie jest link. Nie chcę szpanować ni wstawiać reklamy u siebie i zarabiać na czymś. chcę aby co niektórzy też mogli sprobowac co bedzie dla nich lepsze. Skończyły się czasy jedzenia na kartki. W internecie jest prawo wyboru więc czemu innym nie dać szansy. Widze ze co niektórym bardzo zależy żeby nie dopuszczać ludzi do innych dystrybucji. Tylko freesco a czemu nie debian? Każdy ma prawo wyboru chyba? moja strona nie jest zrobionap o to by się pysznić tym co dalem dlatego jest uboga, niektórzy stwierdzą że beznadziejna, ale zawsze jest. Wiele osób już skonfigurowalo debiana stwierdzajac że jednak jest łatwiejszy i pozbawiony problemów, tylko niestety wcześniej nie mieli źrodła jak go zainstalować. Bo tacy jak ty "woozi" nie dopuszczali ich do informacji pisząc takie bzdety o reklamie itp.

A gdzie tu równość i prawo wyboru?
Co dalszy monopol typu TP SA?
Może tak wydzielić internałtom co moga robić a czego nie?
A idąc dalej zabronić dostepu do informacji tak wiem taka jest nasza Polska.
W innych krajach za taka reklamę byly by podziękowania a w naszym odrazu kop w dupę i dlatego wiele ludzi daje sobie na luz ze stronami bo tacy kretyni jak ty po steku bzdetnych opini ich zniechecają. Kraj się nasz przez woozi-ego niestety nie rozwija.

Tytuł:
A wogóle woozi ty może nie zauważyleś niczego zeby ci sie wieszało, ale inni chyba tak? Bo popatrz na forum i poczytaj opini ludzi. To ze masz 1 dyskietke w serwerze to nie powód się szczycić :)

Oczywiscie dla mnie freesco jest the best i zawsze bedzie ale uniemozliwia dlasze rzeczy jak naprzyklad kompilacje programów.

Pozatym serwer powinien byc funkcionalny. Więc powiedz mi masz np. athlona 1.0GB 512Ramu i stawiasz na nim freesco? Bo teraz ardziej sie przecież oplaca kupić procek i płytę nową niz starą. nie wszyscy muszą zaraz misc 486 lub P133, niektórzy już mają szybsze serwery i warto było by je chyba wykorzystać i nie musi to być związane nawet z łączem.
Freesco jest okrojone brakuje wielu rzeczy, ale nie powiem sie nieraz przydaje. Debian jest jaki jest ale te rzeczy posiada tyko nie jest aż tak dostepny dla laików więc chyba warto było przynajmniej im to umożliwić.

A jak moga dotrzeć informacje do laika jak nie przez forum na którym każdy ma prawo wypowiadania swoich opini.

Chyba to jest idea tutejszego forum bo jak było by inaczej to na gory była by umieszczona trupia czacha z napisem BRAK DOSTĘPU.

Hyhyhy

Tytuł:
Odpowiedz zbiorcza:
Pit pisze:
Wiele osób już skonfigurowalo debiana stwierdzajac że jednak jest łatwiejszy i pozbawiony problemów, tylko niestety wcześniej nie mieli źrodła jak go zainstalować. Bo tacy jak ty "woozi" nie dopuszczali ich do informacji pisząc takie bzdety o reklamie.

Powiedz mi a jak inaczej mozna nazwac Twoje dzialanie. Wcinasz sie w watki z haslami w stylu: "[...]Już 10 lat firma "Espol" leci na Debnianie, a ja już skonfigurowalem 23 sieci dla uslug SDI, NEO+ i DSL[..]" Jak juz pisalem: Jak ktos ma troche oleju w glowie to bez problemu znajdzie w necie opisy konfiguracji poszczegolnych systemow.
Cytuj:
Widze ze co niektórym bardzo zależy żeby nie dopuszczać ludzi do innych dystrybucji. Tylko freesco a czemu nie debian? Każdy ma prawo wyboru chyba?
Ja nikomu nie zabraniam instalowania ani uzywania innych OS. Drazni mnie Twoj sposob namawiajacy do tych zmian. Jakby nie patrzec jest to forum poswiecone konkretnemu systemowi - freesco. Napisales jeden watek namawiajacy do Debiana i linkiem do swojej strony ?- ok i to powinno wystarczyc.
Cytuj:
A wogóle woozi ty może nie zauważyleś niczego zeby ci sie wieszało, ale inni chyba tak? Bo popatrz na forum i poczytaj opini ludzi.

Forum przegladam regularnie i doskonale wiem z czym ludzie maja problemy. I tak samo jest dla kazdego systemu i nie wazne czy to jest freesco, debian czy windows. A juz na pewno nie uwierze, ze po zainstalowaniu Debiana wszystkie klopoty i problemy znikaja.
Cytuj:
To ze masz 1 dyskietke w serwerze to nie powód się szczycić

Rownie dobrze moge napisac, ze to, ze masz Debiana na serwerze to nie powod aby sie szczycic. To nie o to chodzi...Swoje freesco mam na dysku bezproblemowo dziala mi na nim:
: [/] [] ()
woozi@onyx: removepkg
The following packages can be automatically removed:
antivir
apache
avmailgate
bash
bind8
exim
fetchmail
iptraf
lewy-lib
logpanel
mc45
mrtgpl
nmap
oidentd
opensshd
openssl
perl
portsentry
proftpd
slmon
spool
teapop
useradd
utils-1
utils-2
webpwd
wget

Nie jest tego duzo ale i nie jest malo.To wszystko zgodnie pracuje juz pol roku. A co do dyskietki: Wielu ludziom to w zupelnosci wystarcza,
Cytuj:
Freesco jest okrojone brakuje wielu rzeczy, ale nie powiem sie nieraz przydaje. Debian jest jaki jest ale te rzeczy posiada tyko nie jest aż tak dostepny dla laików więc chyba warto było przynajmniej im to umożliwić.
Zgadza sie, ze freesco jest okrojone z wielu rzeczy. Ale zauwaz rowniez, ze wielu ludzi nie oczekuje niczego wiecej, zwlaszcza laicy. :)
Podsumowujac: Nie ma sensu ciagnac dluzej tego watku. Nie mam nic do Debiana ;) ani Twojej strony. Chcesz go propagowac - Twoja sprawa. Ale rob to w nieco bardziej stonowany sposob :)
BTW Wlasnie zerknalem na Twoje forum. Pytania sa tego samego typu co tutaj: "Zainstalowalem wg opisu i nie dziala. Co teraz?". ;)

Tytuł:
witam
czy moglbym jeszcze raz prosic o ten pliczek system.cfg dotyczacy konfiguracji dsl pod freesco z gory dziens jest mi bardzo potrzebny i bylbym wdzieczny za pomoc czesc

Tytuł:
Dobra tu nie chodzi o jakaś walkę o to co jest czego nie mam ważne żeby ludzie mieli też wybór. Czesy komuny odeszły do lamusa. nie neguje jakości systeow Freesco jest autoryzowane profesionalne i wogole. tyko co ma powiedzieć osoba mająca Athlona 1.4GB. Co tu wybrać?

a jeszczej edno nie mam Debiana na serwerze drogi kolego!
Slakware to mój nastepny system :)

Tytuł:
Pit pisze:
tyko co ma powiedzieć osoba mająca Athlona 1.4GB. Co tu wybrać?

Taki system, o ktorym wie najwiecej i z jego obsluga bedzie miala najmniej problemow :)
Cytuj:
a jeszczej edno nie mam Debiana na serwerze drogi kolego!
Slakware to mój nastepny system :)

Ooo, czyzby Debian nie byl jednak taki doskonaly? ;)

Tytuł:
czesc!!!!!!!!!!!!!!!!
yeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!! wkoncu to dranstwo czyt. DSL dziala!!!!!!!!!!!!! :D karty sieciowe sie gryzly wkladalem i takie i takie i nic dopiero jakies isa wsadzielm i poszlo 8) a net smiga a serwerek chodzi na 3 siecioweczkach rozprowadzony elegancko na dwa switche :roll:

dzienks i pozdrawiam!!

Tytuł: Sieciówki ISA
Mam pytanko czy porty i przerwanie podaje się takie samo dla kart ISA jak dla PCI czy dla ISA jest inne a jeśli inne to jakie????

Pozdrawiam

Tytuł:
Witam. Dzisiaj taki pan z tepsy zainstalował DSL'ka więc puki co hulam do woli (jeszcze ludzie z sieci nie wiedzą :twisted: . Dzięki surferowi wiem jak skonfigurować DSL, jak a nie zadziała wezmę e. Chciałem tylko podziękować bo nie znam się.... :?

Tytuł:
Cytuj:
ps. czy wam też dali kabelek do konfiguracji router`a bezpośrednio z kompa przez com? żadnych haseł, mam pełną konfigurowalność routerka, ale i tak freesco jest lepsze

mi nie dali i mowili ze tego w zadnym wypadku robic nie wolno pod grozba kary :?: Nie wiem ile w tym prawdy, ale jakos sie z tym pogodzilem. Taki kabelek to nie wielki problem. Tylko nie wiem jak z tym karaniem za grzebanie w routerze? Jak ktos cos wie to prosze o odpowiedz.

I poza tym kolega Pit wychwalajacy debiana to przesadza. Mam jako takie doswiadczenie z linuxami i owszem debian w sieci sprawdza sie dobrze. Ale np. w wielu przypadkach male dystrybucje zalatwiaja wszystko. Prosty system jest bardziej przejrzysty. Nie karzdy wie wszystko o wielu pakietach dostraczanych w duzych linuxach. A jak sie cos wlacza na serwerze to lepiej o tym wiedziec wszystko a nie tylko tyle ze jak to duzy i nowy linux to pwnie dobrze.
Z freesco mam kontakt od miesiaca i jestem mile zaskoczony.

Tytuł:
Użytkownik

To miło że moj skromny początkowy opis przydał się na coś. Szczerze mówiąc myślałem że każdy doszedł do tego sam ale widze że przydają się proste instrukcje. Dzięki tym ludziom którzy napisali tutaj kilka słów otuchy odważyłem się odpowiadać na pytanka na tym forum :).

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+2godz.