Odpowiedz zbiorcza:
Pit pisze:
Wiele osób już skonfigurowalo debiana stwierdzajac że jednak jest łatwiejszy i pozbawiony problemów, tylko niestety wcześniej nie mieli źrodła jak go zainstalować. Bo tacy jak ty "woozi" nie dopuszczali ich do informacji pisząc takie bzdety o reklamie.
Powiedz mi a jak inaczej mozna nazwac Twoje dzialanie. Wcinasz sie w watki z haslami w stylu: "[...]Już 10 lat firma "Espol" leci na Debnianie, a ja już skonfigurowalem 23 sieci dla uslug SDI, NEO+ i DSL[..]" Jak juz pisalem: Jak ktos ma troche oleju w glowie to bez problemu znajdzie w necie opisy konfiguracji poszczegolnych systemow.
Cytuj:
Widze ze co niektórym bardzo zależy żeby nie dopuszczać ludzi do innych dystrybucji. Tylko freesco a czemu nie debian? Każdy ma prawo wyboru chyba?
Ja nikomu nie zabraniam instalowania ani uzywania innych OS. Drazni mnie Twoj sposob namawiajacy do tych zmian. Jakby nie patrzec jest to forum poswiecone konkretnemu systemowi - freesco. Napisales jeden watek namawiajacy do Debiana i linkiem do swojej strony ?- ok i to powinno wystarczyc.
Cytuj:
A wogóle woozi ty może nie zauważyleś niczego zeby ci sie wieszało, ale inni chyba tak? Bo popatrz na forum i poczytaj opini ludzi.
Forum przegladam regularnie i doskonale wiem z czym ludzie maja problemy. I tak samo jest dla kazdego systemu i nie wazne czy to jest freesco, debian czy windows. A juz na pewno nie uwierze, ze po zainstalowaniu Debiana wszystkie klopoty i problemy znikaja.
Cytuj:
To ze masz 1 dyskietke w serwerze to nie powód się szczycić
Rownie dobrze moge napisac, ze to, ze masz Debiana na serwerze to nie powod aby sie szczycic. To nie o to chodzi...Swoje freesco mam na dysku bezproblemowo dziala mi na nim:
woozi@onyx: removepkg
The following packages can be automatically removed:
antivir
apache
avmailgate
bash
bind8
exim
fetchmail
iptraf
lewy-lib
logpanel
mc45
mrtgpl
nmap
oidentd
opensshd
openssl
perl
portsentry
proftpd
slmon
spool
teapop
useradd
utils-1
utils-2
webpwd
wget
Nie jest tego duzo ale i nie jest malo.To wszystko zgodnie pracuje juz pol roku. A co do dyskietki: Wielu ludziom to w zupelnosci wystarcza,
Cytuj:
Freesco jest okrojone brakuje wielu rzeczy, ale nie powiem sie nieraz przydaje. Debian jest jaki jest ale te rzeczy posiada tyko nie jest aż tak dostepny dla laików więc chyba warto było przynajmniej im to umożliwić.
Zgadza sie, ze freesco jest okrojone z wielu rzeczy. Ale zauwaz rowniez, ze wielu ludzi nie oczekuje niczego wiecej, zwlaszcza laicy.
Podsumowujac: Nie ma sensu ciagnac dluzej tego watku. Nie mam nic do Debiana

ani Twojej strony. Chcesz go propagowac - Twoja sprawa. Ale rob to w nieco bardziej stonowany sposob
BTW Wlasnie zerknalem na Twoje forum. Pytania sa tego samego typu co tutaj: "Zainstalowalem wg opisu i nie dziala. Co teraz?".