Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 16 sierpnia 2025, 23:02

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Ta konfiguracja to:
P75, 24MB, 2GB HDD + SDI + 10uzyt. Zdaje sobie sprawe ze to o wiele za malo na Squida, ale moze gdybym wlaczyl cachowanie tylko malych plikow (<256kB) i tylko www? Prosze o odpowiedz chociaz zaloze sie ze ja znam :roll:

Konrad

Tytuł:
Bardzo ładnie mi działał, z tym, że miałem 64 Mb i 15 userów. W logach odnajdywałem sporadyczne komunikaty o przerwie spowodowanej zapełnieniem powierzchni dysku chociaż program miał do dyspozycji 500Mb. Nie mogę powiedzieć, czy wszyscy klienci mieli ustawione proxy, znali tę możliwość, lecz nie musieli z niej korzystać. Liczby na ten temat mogą być nierzetelne. Radzę stworzyć dysk logiczny, zamontować jako hda5 i na nim umieścić katalogi z cashe. Zajmują dużo miejsca, jest ich wiele więc scandisk uruchamia system bardzo długo. Odkąd tak postąpiłem system przestał przechodzić w stan read only.

Tytuł:
a na P300mhz, 32ram, dyck 1.3 GB i 7 uzytkownikwo w sieci, bedzie squid chodzil. Jaki konfig jest najlepszy?? Ile ramu moge przydzielic??

Tytuł:
Podobno to jest tylko kwestia ilosci RAMu - slyszalem ze ktos po samodzielnej kompilacji (na Debianie) stawial Sq na 48MB. Dokup troche RAMu (do 64MB+) i powinno biegac.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.