Witam, juz kiedys pytalem na forum ale nie uzyskalem odpowiedzi - mozliwe ze zle zadalem pytanie.
Sprobuje jeszcze raz, od nowa.
Freesco 027
Apache 1.3.26 dingetje
Perl 5.6.1
Awstat pobranie z download.freesco.pl
Problem:
Po wywołaniu skryptu wywala tylko napis: OK i że mam spojżeć w logi lub skontaktować się z adminem.
W logu error_log:
[Tue Nov 29 09:28:03 2005] [error] PerlRun: `Insecure dependency in open while running with -T switch at /www/cgi/awstats.pl line 1772.
Konfiguracja awstat na 100% poprawna ponieważ takowa działa mi na innych serwerach. Różnica jest taka że na nich jest starsza wersja PERLa. Tej 5.6.1 nie za bardzo da sie odinstalowac ponieważ pozmieniala duzo w systemie i po deinstalacji sie sypie httpd
Ustawienia logowania w httpd.conf:
LogFormat "%h %l %u %t \"%r\" %>s %b \"%{Referer}i\" \"%{User-Agent}i\"" combine
d
LogFormat "%h %l %u %t \"%r\" %>s %b" common
LogFormat "%{Referer}i -> %U" referer
LogFormat "%{User-agent}i" agent
jest tez taka linijka
CustomLog /mnt/router/packages/apache/logs/access_log combined env=!attacks
Perl dopisal mi do w/w pliku cos takiego:
#
# mod_perl settings
#
PerlTaintCheck On
Alias /perl/ "/www/cgi/perl/"
# Optional: call a startup script
# PerlRequire /www/cgi/perl/startup.pl
PerlModule Apache::PerlRun
<Location "/cgi/perl">
SetHandler perl-script
PerlHandler Apache::PerlRun
Options +ExecCGI
allow from all
PerlSendHeader On
</Location>
<Files *.pl>
SetHandler perl-script
PerlHandler Apache::Registry
Options +ExecCGI
</Files>
probowalem zmieniac sciezke skryptow na cgi (tak jak ma to miejsce w standardowej instalacji awstat i w starym perlu)
prawa do awstat.pl oraz katalogu tmp ustawilem juz na max zeby nie bylo problemu - wiec to odpada. W katalogu temp. jest pusto. Jesli do parametru awstat.pl doloze inny miesiac niz biezacy pokazuja sie statystyki ale wszystkie zerowe.
Wyglada to jakby nie potrafil przetworzyc logu apache
Czy ktos ma może działające awstst na PERLU 5.6.1 na freesco 027 i apache 1.3.26dingetje ???
z gory dzieki za pomoc
pozdr
silver111