Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 9 sierpnia 2025, 20:18

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Witam !

Chciałbym się dowiedzieć co trzeba zrobić, jak trzeba zrobić, gdzie trzeba wpisać itd. (łopatologicznie) ponieważ jestem kompletą lamą jeśli chodzi o freesco - dopiero zaczynam zabawę.

Problem polega na tym, że pod win Messenger nie działa mi rozmowa głosowa, przesyłanie plików i video konferencja.
Na stronie Messengera wyczytałem, że jeżeli jestem za firewalle-em trzeba pootwierać, czy przekierować poszczególne porty. Nie wiem jaka jest w tym różnica i co trzeba najpierw zrobić, czy może obie rzeczy naraz.

TO WYNALAZŁEM NA STRONIE Z HELP-EM

Administrator/User Action Required
To enable voice and video communications with Windows Messenger through a non-UPnP firewall, configure the firewall to allow incoming traffic on UDP ports 5004 - 65535.
For other purposes, enable the following ports:
File Transfer: 6891 (to allow 10 simultaneous file transfers open ports 6891 through 6900)
Application and Whiteboard Sharing: 1503
Remote Assistance: 3389
If you suspect a problem consult with your firewall vendor and read available documentation to determine whether UPnP support is an option and how to configure the firewall to allow specific ports. Consult with your ISP if you suspect a cascading firewall issue.

Nie wiem czy to ma być UDP czy TCP - nie bardzo wiem jaka jest różnica między jednym a drugim.

Mam w domu 3 kompy :
1) FREESCO 10.0.0.1
2) win 98 10.0.0.2
3) win 98 10.0.0.3

Co trzeba wpisaj i jak poustawiać ?

Tylko proszę nie pisać, że ten temat był już opisywany, bo był ale odnoście GG i TLEN a te programy mnie nie interesują.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam - Smyf

Tytuł:
Czyżby nik nie znał odpowiedzi na to pytanie ?

Pozdrawiam - Smyf

Wesołych świąt !!!!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.