Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest środa, 19 września 2018, 05:45

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek, 22 maja 2006, 17:23 
powiem tak... wlazlem tutaj, nie szukalem itylko napisze tego posta

mam siec i dziala ok

chce za routerem w sieci lokalnej podpiac serwer www i ftp i poczte.
serwerek ten jest podpiety skretka.

powiedzic emi czy fresco sie nada i czy mozna gdzies zassac miniobraz czegos takiego gotowego, tylko do malej konfiguracji np ip itd??

bardzo bym prosil o cos takiego - prawie gotowego, gdyz nie za bardzo znam sie na linuxie a siec mam oparta na routerku MT

pozdrawiam

Oxyron


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 22 maja 2006, 19:13 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
Żaden system nie ma gotowej poczty, www i ftp - to zawsze trzeba skonfigurować. Masz do wyboru wiele dystrybucji - w zależności od sprzętu, jaki posiadasz. Sugeruję raczej Freesco 0.2.7.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 22 maja 2006, 21:35 
no oki mam fresco na hdd.

no ale .. on chce dzialac jako router.... :(

nie chce neo, sdi itp.
nie chce uruchamiac routingu
chce tylko serwer www.
a tam w menu setup nie za bardzo widze jak i gdzie to mam zrobic ....
oczywiscie widze ze w menu jest opcje www - dostep itp, ale nie moge tego pierunstwa ustawic bym go widzial po ftp w lokalnej sieci

nie wiem , nie znam sie w ogole na linuxach... a wasze opisy to raczej zazwyczaj routing i dzielenie netu z sdi, neo itp.

moze jakis obraz freesco, bez sdi i neo itd... bo nie wiem czy cos z tego bedzie, choc tez nie wiem czy to musze wylaczac... no ale skoro tego nie uzywam to po cholere mi to ???

no oki, wiec co mam zrobic by tylko www i ftp bylo w sieci na lokalnym ip 192.168.0.5 ???
reszte mi zrobi moj router, by to bylo po za natem :D

pozdrawiam

Oxyron


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 22 maja 2006, 21:37 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
Należy skonfigurować Freesco jako printserver, wtedy będzie się posługiwał jednym interfejsem sieciowym.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 22 maja 2006, 22:19 
no tak, ale napialem, ze jestem zielony :D

wiec moglbym ladnie poprosic o pomoc i pokierowanie mnie w tym przedsiewzieciu ???

jakiego fresco mam zainstalowac ??? 0.27 mam, ale traz sa do wyboru ... neo .... sdi/his

potem co dalej zrobic ???

pozdrawiam

Oxyron


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 22 maja 2006, 23:22 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
Np. wersję sdi lub standardową.
Jak konfigurować - www.freesco.pl - w zasadzie wszystko sprowadza się do wpisania komendy setup. W wersji easy PL masz setup po polsku.
O konfiguracji usług poczytaj na miniwebportal.one.pl.
I nie ciągnij już tego wątku, a konkretne pytania zadawaj na odpowiednim forum. Najpierw oczywiście szukaj...
PS. Na download.freesco.pl jest archiwum z FAQ.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl