Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 25 września 2018, 00:00

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: freesco 0,27
Post: piątek, 16 czerwca 2006, 12:19 
jestem zielony jesli chodzi o linuxa i nawet freesco.
mam 2 komutery w domu i chce zrobic tak zeby jeden komputer bylo jako serwer a drugi bałwan jestem przez freesco.

tylko ze niewiem od czego mam zaczac i jaki sprzet w serweze powinnien sie znalesc.

czytalem instrukcje jak skonfigurowac freesco, ale mi to jakos nie wychodzi.

bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje.

pozdrawiam devro.


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 16 czerwca 2006, 17:59 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
Nikt ci nie napisze nic więćej poza tym, co można znaleźć na www.freesco.pl oraz w FAQ na download.freesco.pl. Określenie "jakoś mi to nie wychodzi" jest delikatnie mówiąc nieprecyzyjne. Z całego twojego postu wiemy jedną rzecz tylko: że chcesz mieć Freesco, a to trochę mało.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 19 czerwca 2006, 08:50 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 26 października 2005, 13:02
Posty: 1404
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
i do tego pobawisz sie freesco przez kilka dni i powiesz ze Ci jednak nie jest potrzebne i zostawisz je, dla jednego komputera moim zdaniem nie ma sensu sie w to bawic, chyba ze aby sie czegos nauczyc, ale wydaje mi sie ze opisy na stronach sa tak bardzo wyrazne ze postawienie freesco aby dzialal jako router to nie jest wielki problem i czytajac punkt po punkcie mozna to zrobic nawet bedac laikiem komputerowym.

_________________
www.komputer.cuprum.pl
Intel Core 2 DUO QUAD, DUAL DDR2 8GB, GF8800 1 GB, HDD SATAII 750 GB + 750 GB + 80GB + IDE HDD 40 GB, Linux Mandriva 2008 PP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 19 czerwca 2006, 11:02 
Offline
PGF

Rejestracja: niedziela, 14 lipca 2002, 14:33
Posty: 3234
Lokalizacja: Radziejów
Niezaleźnie od tego w jaki sposób otrzymujesz net w ogolnym rozrachunku tańsze bedzie zastosowanie routera sprzętowego (nalezy wziąść pod uwage koszt energii elektrycznej zużywanej przez serwer).

_________________
Nie jestem NEKROMANTĄ, nie wróżę z flaków!
Alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach!
Przeczytaj nim zapytasz
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 19 czerwca 2006, 19:05 
Offline
PGF

Rejestracja: piątek, 25 lutego 2005, 18:22
Posty: 1430
Lokalizacja: Elbląg
zciech pisze:
Niezaleźnie od tego w jaki sposób otrzymujesz net w ogolnym rozrachunku tańsze bedzie zastosowanie routera sprzętowego (nalezy wziąść pod uwage koszt energii elektrycznej zużywanej przez serwer).

:lol:

_________________
F33/F07,F11,F13,F17
ObrazekObrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 19 czerwca 2006, 21:44 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 29 stycznia 2006, 18:28
Posty: 173
heh
dzisiaj po przeczytaniu tego postu, zaczynam rozumieć
dla czego dajecie takie odpowiedzi =]

http://forum.freesco.pl/viewtopic.php?t=12761

Sprónuj tutaj poszukać szczęścia...

dodano:
Cytuj:
moim zdaniem nie ma sensu sie w to bawic,

a może chłopak chce sobie postawić serwer WWW
a przy okazji sprzętowego firewall'a?

Cytuj:
bedac laikiem komputerowym.

o! to ja =)

_________________
Kiedyś też będę informatykiem... :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl