Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest poniedziałek, 19 listopada 2018, 01:03

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa, 19 lipca 2006, 10:54 
Offline

Rejestracja: wtorek, 24 maja 2005, 07:40
Posty: 5
Witam
Mama zainstalowane FREESCO v0.3.5 i pakiet mrtg-just-4.4-macieks. Problem jest taki, że w mrtg nie wyświetlana jest prawa kolumna ze statusami on-line. w miejscu tehże prawej kolumny wyświetlany jest komunikat o błędzie:
500 Internal Error
Unusual problem serving '/mrtg-just/status.cgi'.
thttpd
Dodam też że cały mrtg-just chodzi bez zarzutu, rysują sie wykresy, justice przycina bardzo sprawnie.
Mam zainstalowane pakiety potrzebne dla mrtg-just, czyli: utils_1.0_dingetje perl_5.6.1_dingetje
W czym tkwi problem? Co jest powodem nie wyświetlania prawej kolumny? Wiem że jest coś nie tak chyba z cgi. Ale jak to naprawić?
jeśli ma toś trafne uwagi, wdzięczny byłbym różnież za kontakt na GG 1277717

_________________
JSz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 22 sierpnia 2006, 00:08 
Offline

Rejestracja: czwartek, 24 czerwca 2004, 12:24
Posty: 4
Lokalizacja: Śrem
Witam,

Ten problem rozwiązałem dawno temu ale na podstawie resztek moich notatek postaram się ci pomóc ... :idea:

To było jakoś tak (użwam wersji 0.3.4 + mrtg-just 4.4 by MaciekS) ...

do konfigu Apache (plik httpd.conf) trzeba dodac jesli nie ma, poniższe wpisy:

<Directory "/katalog/ze/skryptem">
Options Indexes FollowSymLinks MultiViews ExecCGI
AllowOverride None
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>

Oczywiście w miejse katalog ze skrytpem wstawiamy ścieżkę
do skryptu CGI ...
Żeby lepiej to zobrazować poniżej wygląd mojej sekcji z pliku httpd.conf:

#
# "/www/cgi" should be changed to whatever your ScriptAliased
# CGI directory exists, if you have that configured.
#
<Directory "/www/mrtg-just">
Options Indexes FollowSymLinks MultiViews ExecCGI
AllowOverride None
# Options None
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>

Oczywiście sprawdź prawa do skrytpu CGI ... najlepiej zrób:

chmod 555 status.cgi

Nie pamiętam dokładnie gdzie u mnie to siedzi (httpd.conf) ale chyba
jakoś tak:

\boot\pkg\usr\local\apache\conf

Mam nadzieję że to pomoże ... 8)

Pozdrawiam
KrzychoG

_________________
________________________________________
AMD Athlon64 3200+ S939, Gigabyte Ga-K8N Ultra-9, 2x512MB DDR twinMOS CL2.5 Dual,
160GB SATA II + 80GB UltraATA, LG DVD-RW.

Router: INTEL Pentium Pro 200/256kB, 128MB RAM, 3Gb HDD, NND 0.2.2 ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl