Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest środa, 26 września 2018, 01:35

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek, 29 sierpnia 2006, 20:47 
Offline

Rejestracja: niedziela, 20 sierpnia 2006, 20:26
Posty: 4
Jest postawiony serwer -> freesco, do tej chwili jeszcze chodzi na DSL 1000 z TP SA, jest decyzja by przejśc na DSL 4000, zmiana jest oczywista
> zmienią się adresy IP + dojdą 3 adresy IP zewnętrzne od TPsy

Jak zrobić tą zamianę adresów IP szybko i bezboleśnie?

Może wystarczy w jakimś pliku zmienić adres IP..itp ?? czy jest jakiś pewniejszy i szybszy sposób?

Czy trzeba wykorzystać wszystkie 4-adresy IP zewnętrzne?

z góry dziekuje za odpowiedzi...
-------------------
[zielony -> freesco] mdecus


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 30 sierpnia 2006, 10:00 
Offline

Rejestracja: niedziela, 20 sierpnia 2006, 20:26
Posty: 4
przemyslenia do poprzednich pytań

znalazłem w /mnt/router/etc/system.cfg
plik z parametrami, mozna go edytować, oczywiście

czy tu wystarczy zmienic nowe adresy ip dla eth1
otrzymane od TP SA,
by zaczal hulac internet na nowych adresach ip ,
czy trzeba zrobic coś jeszcze??? lub ....

prosze o pomoc ???

-----------------------
mdecus


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 30 sierpnia 2006, 10:33 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
Tak jak piszesz, wystarczy zmienić adresy.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 12 października 2006, 17:55 
Offline

Rejestracja: niedziela, 20 sierpnia 2006, 20:26
Posty: 4
po ponad miesiącu oczekiwania dostałem decyzje o zmianie na
DSL 4000 z 1000, oto parametry otrzymane od telekomunikacji

Adresy:
1. 83.15.212.216 zarezerwowany adres sieci *
2. 83.15.212.217 brama domyślna *
3. 83.15.212.218 adres dostępny dla abonenta *
4. 83.15.212.219 adres dostępny dla abonenta
5. 83.15.212.220 adres dostępny dla abonenta
6. 83.15.212.221 adres dostępny dla abonenta
7. 83.15.212.222 adres dostępny dla abonenta
8. 83.15.212.223 zarezerwowany adres rozgłoszeniowy sieci *
Maska: 255.255.255.248 *
DNS: standardowe *

* adresy użyte w zmodyfikowanym pliku: system.cfg

zapisałem plik, restartowałem serwer
i brak połaczenia z internetem, a powinno już hulać

co jest grane, prawdopodobnie coś trzeba jeszce zmodyfikować
tylko gdzie???,... co sprawdzić... ?


z góry dzięki za rady :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek, 13 października 2006, 09:45 
Offline

Rejestracja: niedziela, 20 sierpnia 2006, 20:26
Posty: 4
mdecus pisze:
po ponad miesiącu oczekiwania dostałem decyzje o zmianie na
DSL 4000 z 1000, oto parametry otrzymane od telekomunikacji

Adresy:
1. 83.15.212.216 zarezerwowany adres sieci *
2. 83.15.212.217 brama domyślna *
3. 83.15.212.218 adres dostępny dla abonenta *
4. 83.15.212.219 adres dostępny dla abonenta
5. 83.15.212.220 adres dostępny dla abonenta
6. 83.15.212.221 adres dostępny dla abonenta
7. 83.15.212.222 adres dostępny dla abonenta
8. 83.15.212.223 zarezerwowany adres rozgłoszeniowy sieci *
Maska: 255.255.255.248 *
DNS: standardowe *

* adresy użyte w zmodyfikowanym pliku: system.cfg

zapisałem plik, restartowałem serwer
i brak połaczenia z internetem, a powinno już hulać

co jest grane, prawdopodobnie coś trzeba jeszce zmodyfikować
tylko gdzie???,... co sprawdzić... ?


z góry dzięki za rady :-)


********************************
Poszło, był problem z modemem
:-)) :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl