Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 12 sierpnia 2025, 21:08

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
tak czytam i patrzę, że wszyscy admini narzekaja na kazaa - ale nich mi tylko który zaprzeczy, że sam po nockach nei zasysa do woli - bo nie uwieżę !!! a więc ... moze ktos opatentuje paczke kazaa for freesco ...

Przeciez bardzo czesto dzieje sie tak, ze moc w nocy naszych SDI sie marnuje ... kiedy userzy i admin śpią to serwer nadal pracuje ...

a może chociaż "podciąganie" plików "rozpoczętych" w kazaa komendą podobną do wget'a ??? pytam bo tam jest tyle dobrej muzy, filmów itd, itp

PGF

mateo_real pisze:
tak czytam i patrzę, że wszyscy admini narzekaja na kazaa - ale nich mi tylko który zaprzeczy, że sam po nockach nei zasysa do woli - bo nie uwieżę !!! jest tyle dobrej muzy, filmów itd, itp

Jaja sobie robisz ?

Tytuł: żaden zart
po prostu zastanawiam sie czy ktoś ma sposób na to by móc zciągać pliki za pomocą programu p2p Kazaa w postaci paczki na freesco 0.2.7

a co to jest jakaś świętość - z kazaa mam ponad 200 odcinków serialu Friends - pora na kolejne ...

Tytuł:
Honorowy Admin

Powiem to tak: nie będzie tego programu dla Freesco. Powodów jest wiele, po pierwsze program jest nielegalny i służy do kradzieży :) po drugie niedługo umrze śmiercią naturalną jak napster, po trzecie wersja linuxowa wymaga nowszego jajka, po czwarte wszyscy tutaj intensywnie walczą z tym cholerstwem i nie mają czasu żeby kompilować to dla freesco.
A jak chcesz sciągac nocami, to niech ci komputer brzęczy.
PS. Czy ty jesteś może tym adminem, który userom mówi, że tepsa znowu nawala, a sam ściąga filmy :)

ok, ale przynajmniej ktos ten temat poruszyl, a powody ... hmm to twoje zdanie, a sposob tlumaczenia zapchanego lacza to albo wymysliles na poczekaniu, albo sam sie tak tlumaczysz ... ... a w sprawie legalnosci ... pokaz faktury na soft jakiego uzywasz ... moze ci podpowiem, windows, office, corel ... ytd, itp ...
wiec taki to jest problem legalnosci .. bo troche mi sie chce smiac jak slysze slowa administratorow, uzywajacych freesco - zadowolonych z tego, ze maja legalny system na serwerze, a na wlasnym kompie kradziony z majkrosoftu system okienkowy ... nie badz taki powazny, wyluzuj troszeczke

Tytuł:
Użytkownik

Zapomniałeś, że można mieć oryginał softu na kompie klijencie a freesco jest poto aby nie bulić grubej kasy tylko poto aby postawić coś na NT, a poza tym to są również duże dustrybucje linuxa za free razem ze składnikami typu office czy corel i też za free. A tak ku woli jak jesteś taki dobry to napisz sobie skrypcik używający wgeta lub zastosować naprzykład edonkey tylko wystarczy troszke poczytać a nie wywalać teksty o kazaa. Najlepiej to gdyby freesco było podobne do windy co? full automat.

MODERATOR

mateo_real pisze:
a w sprawie legalnosci ... pokaz faktury na soft jakiego uzywasz ... moze ci podpowiem, windows, office, corel ... ytd, itp ...

Nie tobie to sprawdzać... można mieć całość zainstalowanego oprogramowania legalną, dziwi cię to? oceniasz innych według siebie, a zapewniam cię że nie wszyscy są tacy...

Cytuj:
bo troche mi sie chce smiac jak slysze slowa administratorow, uzywajacych freesco

co w tym śmiesznego? czym według ciebie różni się _używanie_ Freesco od _używania_ *BSD, Solarisa czy innego "dużego" Linuksa?

Cytuj:
- zadowolonych z tego, ze maja legalny system na serwerze, a na wlasnym kompie kradziony z majkrosoftu system okienkowy ... nie badz taki powazny, wyluzuj troszeczke

choć może ci się to wydawać dziwne to jednak ludzie płacą za windows, w końcu w jakiś sposób B.G. doszedł do takiej fortuny jaką posiada... powtarzam - nie każdy jest taki jak ty...

a tak przy okazji, stawianie podobnych zarzutów jest nie tylko niegrzeczne ale również może stanowić podstawę do oskarżenia o pomówienie. Proponuję ci o tym pamiętać. Oczywiście nikt cię prawdopodobnie do sądu nie wezwie, ale jako moderator tego forum chciałbym cię poinformować, że nie życzymy sobie tu podobnych tekstów...

Tytuł: koniec i "."
ostatnim postem chciałem lekko wyhamować i zakończyć, ale okazało się, ze jestem niegrzeczny, a więc:

"można mieć całość zainstalowanego oprogramowania legalną"
- słowo można, to typowy wytrych przy braku argumentu ...

"co w tym śmiesznego?"
- zachęcam raz jeszcze do przeczytania postu, i nie rozkładanie zdań na czynniki pierwsze, wyrywanie z kontekstu etc.

"stawianie podobnych zarzutów"
- niegrzecznym jest wytykanie komuś błedów jakich nie popełnił, samemu stawiajac sie na piedestale, ale tak to jest jak ktos ma władze .. o woda sodfowa szumi - tylko gdzie :p ponownie odwołuję sie do wrzucenia luzuu ...

Tytuł:
Honorowy Admin

Zdaje się, że niewiele do ciebie trafiło.
Przede wszystkim to, że zachowałeś się niegrzecznie, insynuując tu zgromadzonym, że są środowiskiem złodziei.
Cytuj:
tak to jest jak ktos ma władze .. o woda sodowa szumi

A to już objaw lekkiej paranoi, jaką władzę ktoś tu ma? No chyba taką, żeby zamknąć tę bezsensowną polemikę.

MODERATOR

mateo_real pisze:
ostatnim postem chciałem lekko wyhamować i zakończyć, ale okazało się, ze jestem niegrzeczny, a więc:

owszem niegrzecznie jest stawiać komuś zarzut nie mając żadnych podstaw, a dokładnie to zrobiłeś...

Cytuj:
"można mieć całość zainstalowanego oprogramowania legalną"
- słowo można, to typowy wytrych przy braku argumentu ...

nie masz racji, "można" zostało użyte ponieważ jak obaj wiemy nie wszyscy używają legalnego softu, ale do momentu gdy przeciw danej osobie nie toczy się postępowanie karne powinniśmy zakładać że jest ona całkowicie w porządku...

Cytuj:
"co w tym śmiesznego?"
- zachęcam raz jeszcze do przeczytania postu, i nie rozkładanie zdań na czynniki pierwsze, wyrywanie z kontekstu etc.

przeczytałem dość dokładnie to co napisałeś już za pierwszym razem, sugeruję abyś sam zastosował się do swojej rady.

Cytuj:
"stawianie podobnych zarzutów"
- niegrzecznym jest wytykanie komuś błedów jakich nie popełnił,

owszem popełniłeś... przeczytaj jeszcze raz co napisałem powyżej... a także to co napisął Maciek.

Cytuj:
samemu stawiajac sie na piedestale,

proszę, nie rozśmieszaj mnie...

Cytuj:
ale tak to jest jak ktos ma władze ..

prosiłem żebyś mnie nie rozśmieszał... o jakiej władzy ty mówisz?

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.