Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 15 sierpnia 2025, 20:39

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Witam.

Pierwsze zetkniecie z FreeSCO mialem wczoraj ;), i jak najbardziej mile wrazenia. Na razie w gre wchodzi dystrybucja dyskietkowa.

I w zwiazku z tym mam takie pytanko(a) :):
- skad moge sciagnac stery do karty 3com SOHO? takowa karta tam siedzi jednak FreeSCO nie potrafi go zaladowac (wersja dla SDI); ew. na jakim innym sterowniku moge zainstalowac?
- gdzie umiescic sterowniki ktore ew. uda mi sie sciagnac? w /etc/drv? czy moze gdzie indziej? z tego co pamietam katalog ten jest pusty (ale chyba, wczoraj bylo juz pozno, a komputer jest w domu...)

Generalnie skonfigurowealem juz co chcialem, pozostal niestety problem z nie wykryta karta, przez co brak mi interface eth0 :(. Pomoze mi ktos?

Pozdr.
--
grzes

Tytuł:
Użytkownik

Katalog gdzie się kopiuje moduły to /mnt/router/drv . Co to za dziwny 3com jeżeli można spytać?

Tytuł:
Bolo_B pisze:
Katalog gdzie się kopiuje moduły to /mnt/router/drv . Co to za dziwny 3com jeżeli można spytać?

Ano, taka jakas dziwna odmiana 3com'a... Ale - udalo mi sie odpalic karte na ZipSlacku (mialem gotowego w innym kompie, ktory niestety nie mogl ruszyc na router, bo jego karta ISA combo nie chciala w ogole dzialac w istniejacej sieci :(.).
I na ZipSlacku - udalo mi sie postawic karte na sterownikach od 3c59x. Ladnie ruszylo, interface eth0 podniosl sie poprawnie.

Teraz pytanie, moze najistotniejsze. Jak sie na Freesco laduje sterowniki??? Nie ma czegos takiego jak modprobe ani insmod. lsmod owszem, jest i dziala. Ale zakladajac, ze uda mi sie wrzucic sterka do katalogu /mnt/router/drv, to jak mam to podniesc???

Podpowie mi ktos???

Pozdrawiam

Tytuł:
MODERATOR

Ster 3c59x jest w standardowym freesco. Dograne moduły do /drv freesco odpala "automagicznie"... A insmod jest w modules.tgz...

Tytuł:
lamer pisze:
Ster 3c59x jest w standardowym freesco. Dograne moduły do /drv freesco odpala "automagicznie"... A insmod jest w modules.tgz...

Dzieki, jade wlasnie przetestowac :)

pozdr.
grzes

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.