Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 15 sierpnia 2025, 22:23

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Chodzi o to ze dostaje neta z kablowki i IP dostaje przez DHCP. Ustawiam wszystko tak jak jest w opisie dla Freesco Ethernet router i kiedy przychdzo do odpalenie Freesco jest taki moment kiedy pojawia sie taki napis "waiting for (czy cos takiego) DHCP OFFER on eth0 i tak czeka i czkea i sie nie moe doczekac :cry: Wiec jesli bys wiedzial jak to zrobic to bym byl wdzieczny.

Tytuł:
Jak chcesz kontynuować wątek na tym forum to klikaj post reply a nie new post. To tak na przyszłosć. Jak będziesz robił dalej tak jak przed chwilą zrobiłeś to za każdym razem będziesz objeżdzany przez użytkowników.

A co do twojego problemu to nie znam rozwiązania. Nigdy nie robiłem takiej konfiguracji jak twoja. Napewno najpierw sprawdził bym jaki tak naprawde serwer DHCP wywołuje twój freesco/serwer. Mam wrażenie że nie ten co trzeba.

Sprawdź też interfejs (karte sieciową) czy wogóle działa, podłącz jakikolwie inny komputer i zobacz czy potrafią sie dogadać. Może bałwan jestem masz źle skonfigurowaną sieciówkę.

Tytuł:
Sorry za blad ale nie zauwazylem ze jest new topic i jak juz poszlo to bylo za pozno.
A do twojej odpowiedzi to jestem duzy lamer i moglbys powiedziec jak mam to zrobic albo jak masz czas to wlacz sie na GG.

Tytuł:
ten blad juz naprawilem i jak sie okazalo rozwiazanie bylo trywialne nie dzialaca (tak sie domyslam) karta sieciowa pod ISA. Wlozykylem DLinka Combo i ten etap przechodze ale teraz (tez mi sie wydaje ze przez siciowke) kompy za serwerem nie widza serwera (nie moga go z pingowac), ale mam nadzieje ze jak wymienie karte na PCI to bedzie chodzic. Chcialem podziekowac AnNazolowi za pomoc.

Tytuł:
Jak sie okazalo to problem z tym czekaniem na Ip od kablowki to byl jeszcze troche inny problem. Okazalo sie ze winna lezy tez troche po stronie modmu bo jak sie zrobilo mu twardy reebot (pozbawienie pradu) to po takiej kuracji nagle znajduje serwer DHCP. Pisze to bo moze komus sie przyda.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.