Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 16 sierpnia 2018, 12:04

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zablokowany FTP
Post: wtorek, 6 lutego 2007, 15:20 
Offline

Rejestracja: wtorek, 2 marca 2004, 23:49
Posty: 28
Witam serdecznie.

Pisze ponieważ mam problem.
Nie wiem czy to wina freesco.

Jestem podpięty przez wi-fi (dlink DWL-2000AP) do fresco i nie mam możliwości korzystania z FTP.
Sam system jest skonfigurowany defaultowo bez blokowania czegokolwiek (tak mi się przynajmniej wydaje).

W Dlink-u dowiedziałem się ze model DWL-2000 nie ma możliwości blokowania portów wiec wina na pewno leży po stronie fresco. Co mogę zrobić by umożliwić korzystanie z FTP użytkownika w sieci?

Nie ja instalowałem ten system więc może jednak wbrew temu co się dowiedziałem ktoś zablokował te porty ale nie wiem jak to znaleźć.
Chciałem zobaczyć plik konfiguracyjny firewalla ale nie wiem gdzie on się znajduje (znalazłem ścieżkę do tego pliku dla fresco 27 ale jej u siebie nie mam ).

Czy mogę prosić o jakąś podpowiedz ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 6 lutego 2007, 15:25 
Offline
PGF

Rejestracja: niedziela, 14 lipca 2002, 14:33
Posty: 3234
Lokalizacja: Radziejów
Z jakiegos konkretnego ftp nie mozesz korzystac czy ze wszystkich?
Firewall freesco nic nie blokuje
/rc/rc_masq plik ten znajduje sie na dyskietce/dysku wiec zmiana w nim pozostaje trwała.

_________________
Nie jestem NEKROMANTĄ, nie wróżę z flaków!
Alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach!
Przeczytaj nim zapytasz
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 9 lutego 2007, 00:13 
Offline

Rejestracja: wtorek, 2 marca 2004, 23:49
Posty: 28
Nie moge korzystac z zadnego ftp.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 9 lutego 2007, 02:11 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
To nie jest wina Freesco.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 9 lutego 2007, 14:09 
Offline

Rejestracja: wtorek, 2 marca 2004, 23:49
Posty: 28
Narysowałem mały schemat sieci w której jestem..

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... fc78a.html

Czy ktoś może wie gdzie szukać błędu?
Może to wina windows 2000?

Niestety nie wiem czy moge w ten sposub uruchomic NND by ciagneła net z WI-FI na karcie ASMAX PCI 440 a puszczała na zwykłą sieciówke.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 9 lutego 2007, 15:59 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
Faktycznie szukałbym przyczyn w w2k. Rozumiem, że odbiera on net radiowo i daje udostępnienie na zwykłą sieciówkę. Sugeruje odpalić tam jakiegoś knoppixa lub inne live cd (łatwe opcje ma linos) i sprawdzić jak to jest z tym FTP na innym systemie.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 10 lutego 2007, 00:13 
Offline

Rejestracja: wtorek, 2 marca 2004, 23:49
Posty: 28
Ale chyba gdyby to byl problem z udostepnieniem uslugi to na windows 2000 moglbym wejsc na ftp.

Korzystam z wirtualnego pulpitu i widze ze na 2000 tez nie mam dostepu do ftp.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl