Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 19 sierpnia 2017, 05:45

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek, 11 września 2007, 22:13 
Offline

Rejestracja: poniedziałek, 23 maja 2005, 20:58
Posty: 3
Witam,

Od kilku dni internet u mnie bardzo zwolnił. Mam połączenie kablowe. Internet podzielony na cztery komputery właśnie za pomocą Freesco. Przez 2 lata było wszystko ok. Wczoraj skonfigurowałem dyskietkę od początku, niestety bez skutku. Strona ładuje się nawet 3 minuty. Średnio ping na onet idzie 19-24 ms przez freesco. Po podłączeniu komputera bezpośrednio do modemu ping na tym samym poziomie, strona max 15 sekund. To skąd takie różnice w ładowaniu stron?
Zauważyłem też, że na obudowie kompa-serwera jest napięcie!!! Stary komputer, więc może coś walnęło. W przyszłym tygodniu przyniosę inny do testów, Ale najbardziej dziwi mnie to, że pingi na tym samym poziomie, a taka różnica w czasie ładowania stron. Proszę o porady.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 11 września 2007, 22:45 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
1. serwery dns
2. uszodzona sieciówka
3. źle skonfigurowałeś drugą dyskietkę
4. whatever

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 13 września 2007, 07:35 
Offline

Rejestracja: środa, 16 kwietnia 2003, 22:09
Posty: 30
ffox pisze:
Zauważyłem też, że na obudowie kompa-serwera jest napięcie!!! Stary komputer, więc może coś walnęło.


Jeśli komputer jest nie uziemiony, gniazdo zasilania nie posiada trzeciego bolca uziemienia albo bolec nie ma faktycznego uziomu, to na obudowie pojawia się około połowa napięcia sieciowego, dzieje się tak z powodu dwóch kondensatorów o pojemności przeważnie 2,2nF z filtra sieciowego, przeciwzakłóceniowego wbudowanego w zasilacz komputerowy, jak się nie ma uziemienia to podczas nagrywania mikrofonem słychać brum sieciowy i ja żeby się tego brumu pozbyć uziemiłem obudowę do kaloryfera, ważne żeby instalacja centralnego ogrzewania była uziemiona, to nie najlepszy sposób ale pomogło.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 13 września 2007, 11:05 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 8 marca 2004, 23:29
Posty: 1177
Lokalizacja: miasto Świętej Wieży
ja bym stawiał na połączenia, nie wiem czy MTU jest tu jeszcze problemem (?)

_________________
Pozdrawiam

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl