Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 24 października 2017, 13:10

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek, 13 września 2007, 10:23 
Offline

Rejestracja: czwartek, 13 września 2007, 10:09
Posty: 4
Witam
Mam problem z ta karta a mianowicie serwer fresco0227 zainstalowanym na dysku krzyczy „nie ma zainstalowanych kart sieciowych ’zainstalowałem paczki, ale jak edytowałem może się mylę to nie ma tam danych do tej karty [3cxe589] instaluje z dyskietki instalacja paczki poszła ok., ale dalej krzyczy. sprzęt to laptop higscreena p133 /16MB ram dysk 2GB


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 13 września 2007, 11:50 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
A karta jest na pcmcia?

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 13 września 2007, 18:56 
Offline

Rejestracja: czwartek, 13 września 2007, 10:09
Posty: 4
tak jakk wyzej napisałem na pcmcia


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 13 września 2007, 19:15 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Możesz spróbować zainstalować moduł do pcmcia, był kiedyś na www.freescosoft.com

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek, 14 września 2007, 00:31 
Offline

Rejestracja: czwartek, 13 września 2007, 10:09
Posty: 4
nic to nie daje bo tam niema takiej karty w tych paczkach[3com megahertz model 3cxe589ec pcmcia]Aby było śmieszniej zrobiłem serwer na nnd i ten sam problem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 14 września 2007, 01:16 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
NND na takim sprzęcie to faktycznie nie jest najlepszy pomysł. To się będzie krztusić na tym sprzęcie. Żeby choć było ze 32 MB RAM.
Karta powinna chodzić na module 3c589_cs, ale wcześniej musisz mieć załadowany moduł pcmcia (nie wiem jaki, może yenta_socket). To zapewne będziesz musiał sprawdzić.
Napisz może do czego chcesz to zastosować i na jakim łączu, przy większej ilości danych będzie można coś wymyślić.
Jednak jeśli będziesz miał 16 mega ramu, to nnd stanowczo odradzam. Poszperałem trochę w paczce z freescosoftu i twierdzę, że tę kartę da się uruchomić na Freesco, moduł do niej jest w paczce pcimcia do wersji 0.3.x.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek, 14 września 2007, 03:08 
Offline

Rejestracja: czwartek, 13 września 2007, 10:09
Posty: 4
Dzięki za pomoc poradziłem sobie w inny sposób włożyłem dysk do niego kompa i paczki uaktualnienia na nnd a co, do czego to ma służyć to do hamachi i do innych celów wiem ze ruter dlinka do kablówki kosztuje na allegro 60zł mam takowy, ale na nim nie zrobię hamachi no i komp jest cichy, bo niema wentylatorów. Może ktoś napisać ze jest chłodzenie lepsze niż wentylatory, ale powiem z doświadczenia ze laptop nie bierze na miesiąc 35zł za prąd jak zwykły serwer.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl