Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 20 sierpnia 2017, 04:17

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek, 14 września 2007, 10:44 
Offline

Rejestracja: środa, 5 września 2007, 20:20
Posty: 4
witam
zainstalowalem freesco-pppoe dla połączenia w Dialogu (nowa platforma), jest prawie ok?! tzn. nie otwierają sie niektóre strony www albo nie chca sie ładowac do końca, "młodzież" nie może grać/zalogować się do gier korzystają z portu np.7171,
czy ktoś pomoże ? poradzi, gdzie może byc błąd ?

sprawdzałem ipfwadm -I -ln, jak wyglad blokowanie i pokazju że nie jest nic zablokowane szukałem na formu jakieś info ale nic nie dopasowałem do mojego problemu

dzięki za odp

pozdr. romek

PS. (zaznaczam że jestem początkujący, proszę o odp. taką jak dla laika :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 14 września 2007, 16:54 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Każdy router ma podobną funkcję. Aby porty do gier były dostępne dla graczy, trzeba je forwardować - jeden port do jednego IP wewnętrznego.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 14 września 2007, 17:35 
Offline
PGF

Rejestracja: niedziela, 14 lipca 2002, 14:33
Posty: 3234
Lokalizacja: Radziejów
Zapewne w komputerkach klenckich nalezy ustawic odpowiednie MTU. Nie pisze jak to zrobić bo jest to szeroko opisywane w literaturze.

Maćku, forward potrzebny jest by móc postawić gry serwer albo mieć zielone buźki w Azureusie, do samego grania to nie jest potrzebne :idea: .

_________________
Nie jestem NEKROMANTĄ, nie wróżę z flaków!
Alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach!
Przeczytaj nim zapytasz
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 14 września 2007, 17:51 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
No możliwe.. ja grywam tylko w pasjansa, a to jest jednostanowiskowa gra :)

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 16 września 2007, 20:15 
Offline

Rejestracja: środa, 5 września 2007, 20:20
Posty: 4
dzieki,
faktycznie to byla wina MTU teraz juz jest OK. pozmienialem wartości i dziala.

pozdr. romek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: cd..
Post: poniedziałek, 17 września 2007, 22:48 
Offline

Rejestracja: środa, 5 września 2007, 20:20
Posty: 4
a jeszcze 1 pytanie

zmienilem MTU ale po 2-3h "zawiesza sie" polaczenie i .. kicha stoi, ma Ktoś jakąs podpowiedz?!

dzieki pozdr romek i atom..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 17 września 2007, 23:35 
Offline
PGF

Rejestracja: niedziela, 14 lipca 2002, 14:33
Posty: 3234
Lokalizacja: Radziejów
Tak to juz we freesco jest po 2 godzinach polaczenie jest wykopywane z tablicy maskarady i musi byc nawiazane ponownie.

za co odpowiada ta linia w rc_masq

ipfwadm -M -s 7200 10 600

_________________
Nie jestem NEKROMANTĄ, nie wróżę z flaków!
Alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach!
Przeczytaj nim zapytasz
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 20 września 2007, 09:44 
Offline

Rejestracja: środa, 5 września 2007, 20:20
Posty: 4
poczytałem, posprawdzałem, poobserwowałem i dochodzę do wniosku że wiesza sie tylko jak ktos zaczyna ściagac, jak nikt nie ściag to fressco działa bez zarzutów.
może jeszcze jakaś podpowiedź co jest nie tak ?!

dzieki romek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 20 września 2007, 15:14 
Offline

Rejestracja: środa, 16 kwietnia 2003, 22:09
Posty: 30
Zainstaluj najnowsze Freesco, miałem to samo kilka lat temu na DSL 1Mbit, kilka osób miało włączone p2p co daje kilka tysięcy połączeń z różnymi IP, instalacja 0.3.x pomogła.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl