Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 16 sierpnia 2025, 14:13

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: telnet
Loguje sie na serwer i sie wyswietla : "all port in use" i sie wylacza telnet , albo wogule nie wchodzi i pisze connection refused.

Tytuł:
A za godzine nie dziala net. Trzeba zchodzic do serwera i go restartowac. Podziala super przez pol dnia i znowu. A serwer jest dobry Celeron 300 mhz, 32 ram dimm pc100. serwer chodzi na dysku ze scandiskiem.

Tytuł:
Użytkownik

Domyśłam się, że masz sporo użytkowników albo sam wiele kożysztasz z netu. Niestety liczba portów jakie używa NAT jest ogramiczona. Zajzyj do pliku rc_masq. Jak nic dotąd nie grzebałeś to znajdź 103 linię i tam jest wpis ( u mnie to tak wygląda):
: [/] [] ()
ipfwadm -M -s 400 10 60         # Timeouts TCP, after TCP, UDP

Jest to czas jaki dany port jest aktywny w sekundach. U niektórych po jakimś czasie brakuje wolnych portów. Jeżeli ten telnet się nie ładuje po tym jak przestaje działać net to może być taka przyczyna. Sprawdź i napisz czy to było to :lol:

Tytuł:
qrde nie moge wejsc do telnetu, bo wyswietla sie komunikat, cannot fork, wysietlalo mi sie gdy mialem 8 ramu, teraz mam 32, czego sie wyswietla?

Tytuł:
u mnie to wyglada tak:
Iipfwadm -I -s 7200 10 600II# Timeouts TCP, after TCP, UDP
Siec mam w 7 osob. Jak np. wlacze kaze to telnet strasznie wolno chodzi. Serwer chodzi ok. pol dnia, potem nie mozna wejsc do niego przez telnet, ale net jeszcze dziala, kilka godzin pozniej nie mozna wejsc w niektore strony dzialaja tylko np. www.wp.pl, www.onet.pl, i niektore wyszukiwarki, inne strony nie wchodza, gg chodzi dobrze. Na koniec net nie dziala wogule. Dodam ze nowa instalacja freesco nic nie daje. Nie mam zainstalowanych zadnych pakietow, a freesco jest na dysku ze scandiskiem. Niem wiem co mam zrobic, chce zeby przynajmniej net dzialal, chociaz kiedys chcialem zrobic serwer www, ale teraz o tym nie mysle, tylko biegam co kilka godzin do piwnicy restartowac serwer.

Tytuł:
Moze sprubowac zainstalowac Freesco v3.0 ?, moze bedzie chodzic. Co sadzicie o tej wersji, czy sa dostepne pakiety samba, exim, apache?? I jakie ma wymagania sprzetowe jesli zainstaluje te 3 pakiety + np. mc , profptd, justice ??

Tytuł:
Użytkownik

Może jednak zmienisz najpierw utsawienia w rc_masq ( i reboot) a potem zaczniesz instalować 0.3.0

Tytuł:
Udalo mi sie wlaczyc inet, mam zmienic to rc_masq na taki jak ty napisales?? Instalowalem juz kilka razy freesco. Teraz udalo mi sie ze wszystko chodzi. Mam dalej wersje 0.2.7. Ciekawe ile bedzie mi chodzic.

Tytuł:
Użytkownik

Możesz sobie wpisać ile chcesz wazne aby te cyferki były mniejsze od tych co masz. Jest to czas jak długo porty zostająotwarte (np. oczekująodpowiedzi czy coś w tym stylu). Sprawdź jakie wartości są dla Ciebie najbardziej odpowiednie. Zbytnie zmniejszanie czasu też nie służy.

Tytuł:
Dzieki za rady, narazie serwer chodzi, moge hulac po telnecie ile chce, napisze tu kiedy mi sie zawiesi ( najlepiej bylo by zeby tego wogule nie zrobil :lol: ) .

Tytuł:
Serwer chodził przez całą noc i jeszcze chodzi, thx jeszcze raz , pewnie bedzie juz chodzil. dzieki. :D :D :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.